Ο αμερικανικός οίκος διατηρεί τη σύσταση "buy" για τη μετοχή της Metlen, τη οποία χαρακτηρίζει ως "Τοp Pick"
Η Morgan Stanley αναβαθμίζει κατά περίπου 30% την τιμή- στόχο της Metlen. Συγκεκριμένα αυξάνει την τιμή-στόχο στα 62 ευρώ από τα 48 ευρώ, ενώ θεωρεί πιθανή μια ακόμα υψηλότερη αποτίμηση στα €72-88, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 70% έως και >100%.
Ο αμερικανικός οίκος διατηρεί τη σύσταση «buy» για τη μετοχή της Metlen, τη οποία χαρακτηρίζει ως «Τοp Pick».
Η Morgan Stanley υπογραμμίζει στο report της ότι το σχέδιο της Μetlen να διπλασιάσει μεσοπρόθεσμα τα EBITDA στα ~€2 δισ. (δεν υπολογίζονται εξαγορές) προσφέρει μια μοναδική αναπτυξιακή ιστορία και είναι καλά διαφοροποιημένο:
Περίπου 60% μέσω της επέκτασης στους τομείς Ενέργειας, Μετάλλων και Υποδομών/Παραχωρήσεων.
Περίπου 40% μέσω νέων δραστηριοτήτων στους τομείς Άμυνας, Κυκλικών Μετάλλων και Κρίσιμων Μετάλλων (γαλλίου).
Η Morgan Stanley αυξάνει την εκτίμησή της για το EBITDA μεσοπρόθεσμα κατά περίπου 35% στα 1,8 δισ. ευρώ, ενισχύοντας τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) για τα επόμενα 3 χρόνια στο 15%.
Ενσωματώνει πλήρως τον στόχο της Άμυνας για 150 εκατ. ευρώ EBITDA ετησίως με εντυπωσιακή απόδοση ROCE 70% (μετά φόρων), υπογραμμίζοντας τη δυναμική τιμολογιακή ισχύ των προμηθευτών αμυντικού εξοπλισμού.
Η Morgan Stanley είναι πάντως πιο συγκρατημένη σε σχέση με τις εκτιμήσεις για: (1) τα Κυκλικά Μέταλλα, και υπολογίζει περίπου 110 εκατ. ευρώ EBITDA (50% του στόχου), αφήνοντας σημαντικό περιθώριο ανόδου καθώς θα εμφανιστεί περισσότερη ορατότητα για την τεχνολογία που ενδέχεται να αλλάξει το παιχνίδι, και (2) τις Συνολικές Υπηρεσίες, λόγω της μεταβλητότητας των αγορών ενέργειας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το Vodafone Business λανσάρει τις λύσεις Secure SD-WAN σε συνεργασία με τη Fortinet
- Έρευνα ΕΣΕΕ για Black Friday: Χειρότερες οι πωλήσεις σε σχέση με πέρυσι για το 48% των επιχειρήσεων
- Ν. Μπουνάκης – Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρνήθηκε κάθε ευθύνη για τα 338 στρέμματα στην Κάρλα το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
- Κικίλιας στη Βουλή: Η Εποπτική Μονάδα Ασφάλειας Λιμένων και Πλοίων θα ελέγχει και τους παραχωρησιούχους
- Bitget Wallet: Νέα «Bitget Wallet Card», με μηδενικές χρεώσεις, σε περισσότερες από 50 αγορές
- Πιερρακάκης: «Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία , αναβαθμίζεται ριζικά το Ζάππειο Μέγαρο»
- Ιταλία: Αναβλήθηκε η έγκριση παράτασης στρατιωτικής στήριξης στην Ουκρανία και το 2026
- Κύπελλο Ελλάδας: Αναλυτικό πρόγραμμα – Πότε ξεκινούν οι νοκ άουτ αναμετρήσεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








