Πτώση κατά 12,1% καταγράφηκε στον αριθμό των αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2022 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Συγκεκριμένα, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 14.044 αυτοκίνητα, έναντι 15.983 τον αντίστοιχο μήνα του 2021.
Τα καινούρια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο του 2022 ανέρχονται σε 6.057, έναντι 8.478 τον Ιανουάριο του 2021, καταγράφοντας πτώση 28,6%.
Η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών κυβισμού άνω των 50 cc (καινούριων και μεταχειρισμένων εξωτερικού) κατά τον μήνα Ιανουάριο του 2022, ανήλθε σε 2.331 έναντι 1.957 τον αντίστοιχο μήνα του 2021, παρουσιάζοντας αύξηση 19,1%.
Οι καινούριες μοτοσυκλέτες που κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο ανέρχονται σε 2.092 από 1.704 τον αντίστοιχο μήνα του 2021, καταγράφοντας αύξηση 22,8%.
Η πτώση αυτή μπορεί να δικαιολογηθεί από την ολοένα αυξανόμενη κίνηση στους δρόμους αλλά και των αυξήσεων στις τιμές ενέργειας. Έτσι, οι περισσότεροι εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητα και επιλέγουν τις μοτοσυκλέτες που μπορούν να ελιχθούν και να αποφύγουν την κίνηση, γλιτώνοντας έτσι χρόνο και χρήμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Wall Street: Τα στοιχεία για την ανεργία φέρνουν κέρδη
- ΗΠΑ: Διατηρήθηκε στο 4,2% η ανεργία τον Απρίλιο
- Κυριακούλης: Κάτω του 10% υποχώρησε το ποσοστό της Αρετής Κυριακούλη
- Ταμείο Ανάκαμψης: Στα 21,3 δισ. ευρώ οι συνολικοί πόροι που έχει ήδη λάβει η Ελλάδα
- Telegraph: Οι ΗΠΑ αποσύρονται από τις επίσημες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία
- Κομισιόν για συμφωνία Ουκρανίας – ΗΠΑ για ορυκτά: Ικανοποιημένη γιατί λαμβάνει υπόψη την ένταξη της χώρας στην ΕΕ
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα διόδια Αφιδνών στο ρεύμα προς Αθήνα
- Blackbird UAS: Το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος της ελληνικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας UCANDRONE
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις