Και αποκλείστηκε από τους “8” της διοργάνωσης
Το όνειρο της μεγάλης νίκης επί της Λιθουανίας που θα έδινε το προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ στη Μανίλα των Φιλιππίνων κράτησε μόλις ένα ημίχρονο, καθώς η εθνική μας κατέρρευσε στην τελευταία περίοδο και συνετρίβη 92-67 και αποχαιρετά τη διοργάνωση.
Ο Δημήτρης Ιτούδης ξεκίνησε πεντάδα με Γουόκαπ, Λούντζη, Παπανικολάου, Θ. Αντετοκούνμπο και Παπαγιάννη.
Στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι τα μισά της 3ης περιόδου είχε τον έλεγχο του αγώνα, ήταν μπροστά στο σκορ με αιχμές τους Γουόκαπ, Λαρεντζάκη, ενώ στην άμυνα με την πίεση στην περιφέρεια κατάφερνε να κλέβει μπάλες και να βγάζει εύκολα καλάθια. Όλα αυτά όμως μέχρι τις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου.
Το σκορ μετά από ένα πολύ μουδιασμένο ξεκίνημα της εθνικής μας που βρέθηκε να χάνει με 7-0 και 9-2 από τη Λιθουανία, ήταν 39-43 για την Ελλάδα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, μετά από μεγάλη εμφάνιση των Γουόκαπ και Λαρεντζάκη.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο βοήθησε πολύ στο σκοράρισμα ο Παπαπέτρου, αλλά και ο Ρογκαβόπουλος, ενώ εξαιρετική δουλειά στην άμυνα έκανε ο Μωραΐτης.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η Λιθουανία βρήκε μερικά μεγάλα σουτ που της έδωσαν ένα σταθερό προβάδισμα στο σκορ, απέναντι στην εθνική μας που πήρε καλάθια από τον συγκλονιστικό Γουόκαπ και τον Μωραΐτη.
Στην τελευταία περίοδο η εθνική μας έπαθε επιθετικά μπλακ άουτ, κατέρρευσε, ενώ δεν μπόρεσε να βρει τρόπους για να περιορίσει τους Λιθουανούς που σκόραραν κατά ριπάς από τα 6.75μ. με αποτέλεσμα η Λιθουανία να πάρει γρήγορα ένα προβάδισμα αρχικά με +12 (70-58) που το διεύρυνε συνεχώς με.. εκνευριστική ευστοχία από την περιφέρεια (81-64, 84-64, 92-65) για να κλείσει τελικά το σκορ στο 92-67 που σε καμία περίπτωση δεν απεικονίζει την εικόνα του αγώνα, τουλάχιστον μέχρι το πρώτο ημίχρονο.
Τα δεκάλεπτα: 20-20, 39-43, 64-58, 92-67
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ προειδοποιεί για ελλείψεις του χρόνου καθώς εκτοξεύεται η ζήτηση
- Wall Street: Θετική αντίδραση μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
- Αθηνών – Κορίνθου: Αποκαταστάθηκε μετά από 4 ώρες η κυκλοφορία στα διόδια Ελευσίνας
- Μπλακ άουτ στο πλοίο «ΙΟΝΙΣ» μεταξύ Κέας και Μακρονήσου
- Συμβούλιο της Ευρώπης: Προειδοποιεί κατά της πώλησης όπλων στο Ισραήλ
- Χίος: Μήνυμα για εκκένωση και της περιοχής Σπαρτούντα λόγω φωτιάς
- Blackout στο πλοίο Ιονίς με 183 επιβάτες – Πλέει με μία μηχανή
- Χαλκός: Θα λείψουν 6 εκατ. τόνοι έως το 2035 λόγω κατασκευής data centers
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις