Το MoU υπεγράφη από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη εκ μέρους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τον Thomas Fred Keupp από την πλευρά της TKMS
Την Πέμπτη 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Γερμανού Πρέσβη στην Αθήνα, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) μεταξύ της γερμανικής εταιρείας TKMS (Thyssenkrupp Marine Systems) και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με αντικείμενο την υλοποίηση προγράμματος Μέσης Ζωής Αναβάθμισης (MLU) για τα ελληνικά υποβρύχια.
Το Μνημόνιο υπεγράφη από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη εκ μέρους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τον Thomas Fred Keupp από την πλευρά της TKMS, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας φάσης συνεργασίας στον ναυπηγικό και αμυντικό τομέα.
Η τελετή υπογραφής έλαβε χώρα παρουσία, μεταξύ άλλων, του Dr. Vik, Διευθυντής Αμυντικής Πολιτικής της Γερμανίας, και του Έλληνα ομολόγου του, κ. Σπινέλη, Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ).
Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, στελέχη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, καθώς και αντιπρόσωποι ελληνικών αμυντικών εταιρειών που διατηρούν συνεργασία με γερμανικές εταιρείες και θεσμούς. Όλοι οι παρευρισκόμενοι υπογράμμισαν τη σημασία της ελληνογερμανικής συνεργασίας στον αμυντικό τομέα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο με αυξημένες γεωστρατηγικές προκλήσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποχωρεί η διευθύνουσα σύμβουλος της Diageo
- Εκνευρίστηκε ο Τραμπ διότι τον χρεώνουν στη λίστα Επστάϊν
- Πέτρωμα από τον Άρη πουλήθηκε 4,3 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία
- Φωτιά στην κεντρική σκηνή του Tomorrowland
- Ημέρες καλοκαιρινές από την Prada
- ΕΥΔΑΠ: Στις 22 Ιουλίου η αποκοπή του μερίσματος
- Η Aegean πάει Ινδία με νέα Airbus A321neo XLR και κοιτάει κατάματα τον ανταγωνισμό μεγάλων αποστάσεων
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απώλειες στη σκιά της πρόθεσης Τραμπ να διώξει τον Πάουελ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις