Τρία ανήλικα παιδιά και μία γυναίκα έχουν ανασυρθεί νεκροί, μετά το ναυάγιο λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά της Χίου.
Στο σημείο, όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, έχουν διασωθεί έως τώρα 22 άτομα (14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί), ενώ ένα ακόμη άτομο αγνοείται. Όπως ανέφεραν κάποιοι από τους διασωθέντες αλλοδαπούς, στη λέμβο επέβαιναν συνολικά 27 άτομα.
Μηταράκης: «Οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα»
Σε μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με το ναυάγιο προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της Χίου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σημειώνει: «Οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν στην πηγή την εκμετάλλευση από εγκληματικές συμμορίες. Αυτά τα ταξίδια δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέπονται να γίνουν».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Lemon Taxi: Η ελληνική διαδικτυακή απάντηση του κλάδου των ταξί στις ξένες εφαρμογές
- Με αντάλλαγμα μετοχές εξαγορά της Alphabit Cybersecurityη από την Softweb Αdaptive I.T Solutions
- Αλλαγή σκυτάλης στη Red Bull Hellas, νέος επικεφαλής ο Oliver Geisler
- FED: Διχασμός για τα επιτόκια
- Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Κων. Τζωρτζιώτης της «Βιολάντα»
- Euronext: Αύξηση εσόδων κατά 12,1% στο 1,82 δισ. ευρώ το 2025
- Η τεχνολογία LG InstaView αλλάζει τα δεδομένα στην διαχείριση του ψυγείου
- Ελληνικές εταιρείες Αεροδιαστημικής και Άμυνας: Εντυπωσιακή παρουσία στη World Defense Show 2026 στο Ριάντ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








