Έντονα ανοδικά κινήθηκε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, ανακάμπτοντας πάνω από τα επίπεδα των 550 μονάδων, καθώς ακολούθησε τη διεθνή άνοδο που έχουν πυροδοτήσει τα πακέτα – μαμούθ στήριξης της οικονομίας έναντι του κοροναϊού, αλλά και τα σημάδια ύφεσης στους ρυθμούς εξάπλωσης του ιού.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 7,68% στις 552,45 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 514,02 μονάδων (+0,19%) και 557,99 μονάδες (+8,76%). Ο τζίρος ανήλθε στα 104,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 50 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 9,1 εκατ. τεμάχια. Υπενθυμίζεται εδώ ότι μέσω πακέτων διακινήθηκε πάνω από το 7,5% της ΓΕΚ Τέρνα, συνολικής αξίας 37,3 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 8,32%, στις 1.332,49 μονάδες, ενώ στο +6,86% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 762,31 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 10,90% στις 297,98 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, το +15,38% της ΔΕΗ, αλλά και το +14,99% της Jumbo και το +14,33% της Πειραιώς ξεχώρισαν, με την Alpha Bank να ακολουθεί με το δικό της +13,58%, τη Λάμδα με +12,29% και τη ΓΕΚ Τέρνα με +11,98%. Κέρδη που ξεπέρασαν το 9% σημείωσαν οι Μυτιληναίος, Coca Cola, ΕΧΑΕ και Βιοχάλκο, και το 8% οι Εθνική, Eurobank και ΑΔΜΗΕ.
Η άνοδος σε Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Aegean και ΟΛΠ ξεπέρασε το 7%, και το 6% σε Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια. Η Τέρνα Ενεργειακή έκλεισε με κέρδη 5,74%, ο Φουρλής και ο ΟΤΕ με άνοδο ανώτερη του 4% και οι ΕΥΔΑΠ και Titan με κέρδη ανώτερα του 3%. Ο Σαράντης έμεινε στο +0,29%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Nvidia: Η ώρα της κρίσης στη Wall Street – Τα αποτελέσματα που θα κρίνουν το AI ράλι
- Το παρασκήνιο της επίσκεψης του διευθυντή της CIA στη Ρωσία: Τι έγινε με Πούτιν
- Συναγερμός για το super El Niño: Φόβοι για αλυσιδωτές κρίσεις σε όλο τον κόσμο
- Πέθανε ο Τιμ Κάρι, γνωστός και από το «Μόνος στο Σπίτι 2»
- Κεραμέως για Τσίπρα: Περιέκοψε χιλιάδες συντάξεις χηρείας και τώρα εγκαλεί την κυβέρνηση
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - Οικονομική έκθεση AUSTRIACARD HOLDINGS AG (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Ροδούλα: Έτοιμάζει επένδυση 41 εκατ. ευρώ με συμμετοχή επενδυτικού fund
- United Airlines: Η μεγάλη αλλαγή στην οικονομική θέση
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








