«Δεν πήγαν εκδρομή, δεν πήγαν διακοπές, δεν πήγαν για τουρισμό στην Ελλάδα, πήγαν ενώ ήξεραν ότι δεν μπορούν να πάνε στον αγώνα» δήλωσε ο Αντρέι Πλένκοβιτς
«Άδειασε» τον Κροάτη πρόεδρο Ζόραν Μιλανοβιτς ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντρέι Πλένκοβιτς, σχετικά με τις δηλώσεις του πρώτου ότι «οι ελληνικές αρχές συμπεριφέρονται στους οπαδούς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ σαν να είναι αιχμάλωτοι πολέμου και παράσιτα».
Παρόλο που δήλωσε ότι δεν θέλει να σχολιάσει τις δηλώσεις Μιλάνοβιτς, ο Πλένκοβιτς είπε με νόημα:
«Λέμε όχι στον χουλιγκανισμό. Λυπούμαστε που συνέβη. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης, όχι της εκτελεστικής εξουσίας. Δεν πρέπει να την προσβάλουμε».
«Δεν πήγαν εκδρομή, δεν πήγαν διακοπές, δεν πήγαν για τουρισμό στην Ελλάδα, πήγαν ενώ ήξεραν ότι δεν μπορούν να πάνε στον αγώνα. Και έγινε αυτό που έγινε», τόνισε επίσης ο Κροάτης πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι «σοβαρά εγκλήματα».
«Είμαστε μια αθλητική παγκόσμια υπερδύναμη, πρέπει να διαχωρίσουμε τον αθλητισμό από τον χουλιγκανισμό», πρόσθεσε.
Παράλληλα, έκανε έκκληση στις ελληνικές αρχές να διεξαγάγουν τη διαδικασία όσο το δυνατόν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα.
Νωρίτερα, σκληρή απάντηση στις δηλώσεις Μιλάνοβιτς, έδωσε το Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες, η στρέβλωση της πραγματικότητα δεν προσφέρει καλή υπηρεσία».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ρωσία: Η αποστολή Tomahawk στην Ουκρανία δεν θα βοηθήσει στον τερματισμό του πολέμου
- Κάρνεϊ: Σημείο καμπής συνομιλίες με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ για τις σχέσεις Καναδά – Κίνας
- Τουρκία: Αυξήθηκε ο πληθωρισμός στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο
- Βόρεια Μακεδονία: Την Κυριακή, 2/11 ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών
- Ιταλία: Πιθανή αύξηση της φορολογίας στις κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης
- Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα 1/11 η νέα Αμερικανίδα πρέσβης
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 7 Νοεμβρίου
- Γεωργιάδης: Αφορολόγητες οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες στο Μάτι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








