Με σημαντικά κέρδη έκλεισε το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επιφύλαξε ένα ηχηρό κλείσιμο, λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο της Wall Street, αλλά και τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ήρε τα αυτοεπιβαλλόμενα όρια στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών τίτλων, στο οποίο περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 3,78% στις 573,35 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 546,99 μονάδων (-0,99%) και 577,45 μονάδες (+4,53%). Ο τζίρος ανήλθε στα 93,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 62,1 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 427 χιλ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 4,18%, στις 1.388,21 μονάδες, ενώ στο +1,84% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 776,34 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 17,84% στις 351,13 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank έκλεισε με κέρδη 22,22%, η Εθνική ενισχύθηκε κατά 18,92%, η AlphaBank σημείωσε άνοδο 14,87% και η Πειραιώς έκλεισε στο +12,62%. Παράλληλα, η Jumbo σημείωσε κέρδη 8,84%, με τις Jumbo, Aegean, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα να κλείνουν με άνοδο που ξεπέρασε το 7%. ΕΧΑΕ και Βιοχαλκο έκλεισαν στο +6,73% και στο +6,14% αντίστοιχα.
Η Λάμδα ενισχύθηκε κατά 5,75%, ο Ελλάκτωρ σημείωσε κέρδη 4,55% και ο ΑΔΜΗΕ 3,09%, με τους Μυτιληναίο, Σαράντη και Ελληνικά Πετρέλαια να καταγράφουν άνοδο ανώτερη του 2%. Άνω του +1% έκλεισαν οι Φουρλής, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά έκλεισε η Τέρνα Ενεργειακή. Motor Oil και Coca Cola έκλεισαν με απώλειες 2,2% έκαστη, συγκρατώντας τον γενικό δείκτη, με τον Titan να ολοκληρώνει με βουτιά 5,27%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Άρειος Πάγος: Νέος εισαγγελέας ο Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, νέα πρόεδρος η Αναστασία Παπαδοπούλου
- Προς αλλαγή στάσης ο Τραμπ για την Ουκρανία
- Ανακλήθηκε το λικέρ Mozart της εταιρείας Mozart Distillerie GmbH
- Φωτιά τώρα στα Μεσοχώρια Ευβοίας – Μήνυμα 112
- Κασσελάκης: Νέα δικογραφία στη Βουλή, εμπλέκει Θεοδωρικάκο
- Στο Καστέλι το Σάββατο ο Χρίστος Δήμας για αυτοψία στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο
- Εν ψυχρώ δολοφονία στην Αγία Παρασκευή, αναζητείται ο δράστης
- Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κορωπί
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις