Τη δημιουργία του «Ελληνικού Δείκτη Εταιρικών Ομολόγων» προκειμένου να χρησιμοποιηθεί, ως Δείκτης Αναφοράς (Benchmark) για τις αποδόσεις αμοιβαίων κεφαλαίων και άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων ή και ως επενδυτικό προϊόν στο μέλλον, ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών, στο πλαίσιο των εξειδικευμένων υπηρεσιών που παρέχει όσον αφορά στο σχεδιασμό, δημιουργία, υπολογισμό και διαχείριση χρηματιστηριακών δεικτών.
O συγκεκριμένος δείκτης που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών καλύπτει μια σημαντική ανάγκη της αγοράς για παροχή ενός μέτρου αξιολόγησης των επενδύσεων σε ένα ιδιαίτερο σημαντικό εργαλείο χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων, των εταιρικών ομολόγων.
Αναλυτικότερα οι κωδικοί διαπραγμάτευσης:
Χαρακτηριστικά ομολόγων δείκτη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- N. Mπέρτσος: Μπαίνει στα τουριστικά καταλύματα το πρώην στέλεχος της Grivalia και της Εurobank
- Tethys: Το ελληνικό success story προβληματικών δανείων του ξενοδοχειακού κλάδου
- Τετραήμερο 28ης Οκτωβρίου: Γεμάτοι οι ουρανοί της Aegean με 95% πληρότητα οι διεθνείς προορισμοί – Οι τοπ επιλογές
- Ανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ. της Τράπεζας Χανίων: Πρόεδρος ο Μιχαήλ Μαρακάκης
- Κατατέθηκε η αχρείαστη τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη: 6 υπουργοί υπογράφουν και αναθέτουν σε ιδιωτική εταιρεία να σβήσει τα 57 ονόματα των Τεμπών!
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με άνοδο ξεκίνησε η εβδομάδα
- Λαβρόφ και Ρούμπιο συζήτησαν τα «επόμενα βήματα προς τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία»
- ONYX: Τα ποσοστά των βασικών μετόχων μετά την εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις