Στη μάχη για την εκλογή της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχουν πάρει θέση, εδώ και καιρό, και τα δύο μεγάλα ιδρύματα της χώρας, το Σταύρος Νιάρχος και το Ωνάση. Και όπως ίσως θα ανέμενε κανείς, βρίσκονται σε αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα
Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει κρύψει το γεγονός ότι σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου, όπου πήρε δύο πτυχία, B.Sc. στα Χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. και στις Διεθνείς Επιστήμες από το College of Arts & Sciences.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έκτοτε ο Κασσελάκης διατηρεί μία στενή σχέση με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο, και τον συμβουλεύεται ως μέντορά του. Παρομοίως δεν κρύβει την μεγάλη εκτίμηση που του έχει και όπου βρεθεί και όπου σταθεί, μιλάει για αυτόν με τα καλύτερα λόγια.
Αντιθέτως, η σχέση του Ανδρέα Δρακόπουλου με την κυβέρνηση δεν είναι τόσο καλή. Ο ίδιος καλλιεργεί ένα αντισυμβατικό προφίλ και δεν διστάζει να μιλήσει δημόσια επικριτικά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, διατηρούσε πάντα μια καλύτερη και στενότερη σχέση, λένε οι γνωρίζοντες. Ορισμένοι από αυτούς ισχυρίζονται πως ήταν ο κ. Δρακόπουλος αυτός που σύστησε τον Στέφανο Κασσελάκη στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας του και κάποιες από τις ιδέες και τις προτασεις που είχε.
Είναι γνωστό πως η σχέση του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με το ίδρυμα Ωνάση είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστική. Με δεδομένο τον δεσμό Δρακόπουλου-Κασσελάκη, δεν είναι γνωστό αν η ηγεσία του ιδρύματος Ωνάση απέκτησε την επαφή με την Έφη Αχτσιόγλου πριν ή μετά από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων. Έγκυρες πληροφορίες που έχουμε όμως, αναφέρουν ότι η κυρία Αχτσιόγλου συνομιλεί και ακούει το Ιδρυμα Ωνάση, που διοικείται από τον πολύ δραστήριο Αντώνη Παπαδημητρίου και τη σύζυγό του, Αφροδίτη Παναγιωτάκη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ομπάμα: Καλεί τους Δημοκρατικούς να αντισταθούν στην “ανομία και απερισκεψία” του Τραμπ
- Μητσοτάκης: Στη Λευκωσία για το 12ο ετήσιο μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη
- Επιδόματα Νοεμβρίου: 2,4 εκατ. πολίτες θα λάβουν συνολικά 600 εκατ. ευρώ
- Ενστολοι: Νέο μισθολόγιο με αυξήσεις και αναδρομικά έως 3 μήνες για 150.000
- Βορίζια: Τεταμένη η κατάσταση μετά το φονικό – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας
- Καιρός: Συννεφιά και τοπικές βροχές – Eως τους 25 βαθμούς η θερμοκρασία
- ΔΕΗ: Αμετάβλητο το “πράσινο” τιμολόγιο Νοεμβρίου στα 0,139 €/kWh
- Ρωσία: Η αποστολή Tomahawk στην Ουκρανία δεν θα βοηθήσει στον τερματισμό του πολέμου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








