Το Πρώτο Θέμα είναι η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας...
Αυτό το κείμενο δεν θα γραφόταν εάν δεν γινόταν μια τυχαία παρατήρηση. Την Κυριακή, βλέποντας τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων, παρατήρησα ότι η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η μεγαλύτερη της χώρας δεν είχε «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα το θέμα της ΒΙΟΛΑΝΤΑ. Αν η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα επιλέγει να αγνοήσει στο πρωτοσέλιδο ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της περιόδου, τότε δεν μιλάμε για αστοχία. Η εφημερίδα έχει πρώτο θέμα την κυβερνητική είδηση για αλλαγή του Συντάγματος και δεύτερο έρευνα για τον τουρισμό.
Πλέον το έλλειμμα πληροφόρησης δεν είναι σύμπτωμα, αλλά μία βαριά αρρώστια, για την οποία δεν ξέρω πλέον εάν υπάρχει φάρμακο. Στην Ελλάδα βασιλεύουν «μέσα» που το μόνο που κάνουν είναι να διαρρέουν επιλεκτικά ειδήσεις. Ελάχιστοι κάνουν ρεπορτάζ, ελάχιστοι κάνουν κανονικές ερωτήσεις, ελάχιστοι αναζητούν τι βρίσκεται πίσω από την ανακοίνωση και το δελτίο τύπου.
Η απώλεια εμπιστοσύνης στους θεσμούς είναι επακόλουθο της απουσίας κανονικών δημοσιογράφων. Πλέον, το αντιλαμβάνονται και εκείνοι που παρακολουθούν στενά την ειδησεογραφία, που μέχρι χθες πίστευαν ότι κάπου υπάρχει μια στοιχειώδης ισορροπία. Όταν ακόμη και αυτοί καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε η κρίση είναι βαθιά και ορατή σε όλους.
Η δημοσιογραφία υποτίθεται ότι υπάρχει για να ελέγχει την εξουσία, να φωτίζει όσα κάποιοι θα προτιμούσαν να μείνουν στο σκοτάδι, να δίνει φωνή σε γεγονότα και όχι να τα φιλτράρει με βάση συμφέροντα, φόβους ή σκοπιμότητες. Όταν αυτό αντιστρέφεται και η αποσιώπηση γίνεται κανονικότητα, τότε η σιωπή είναι συνενοχή.
Ίσως, τελικά, το πιο ηχηρό πρωτοσέλιδο να είναι αυτό που δεν γράφτηκε ποτέ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η ΕΚΤ ανανεώνει την προσφορά ρευστότητας σε ευρώ για να ενισχύσει την ελκυστικότητα του νομίσματος
- HΠΑ: Στα 3 δισ. ευρώ το κόστος της αύξησης της ναυτικής παρουσίας στην Καραϊβική
- Mπαντεφέρ ΗΠΑ – Κίνας στο Περού με μήλο της έριδος το λιμάνι του Chancay
- Oι κρυφές παγίδες των φθηνών κινέζικων μικρών δεμάτων μετά τους δασμούς
- Mελόνι: Δεν συμμερίζομαι την κριτική του Μερτς στην κουλτούρα του MAGA
- Ν. Δένδιας: Δέσμη μέτρων για τη βελτίωση της διαβίωσης των μελών της Στρατιωτικής Οικογένειας
- Δημόσιο: “Οχι” λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας στην επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
- Υπόθεση Ναβάλνι: Γιατί οι Ευρωπαίοι είναι σίγουροι πως θα θανατώθηκε με δηλητηριώδη τοξίνη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








