Τα θύματα επέστρεφαν στην Κάνο, στο βόρειο τμήμα της χώρας, από εθνική διοργάνωση αθλητικών αγώνων
Είκοσι ένας αθλητές, οι οποίοι επέστρεφαν από εθνική διοργάνωση, έχασαν τη ζωή τους χθες Σάββατο σε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο, ενημέρωσαν οι αρχές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής τροχαίας, το δυστύχημα, στο οποίο δεν ενεπλάκησαν άλλα οχήματα, πιθανόν οφειλόταν «στην κούραση» του οδηγού ή στο ότι είχε αναπτύξει «υπερβολική ταχύτητα» κατά τη διάρκεια νυχτερινής διαδρομής.
Τα θύματα επέστρεφαν στην Κάνο, στο βόρειο τμήμα της χώρας, από εθνική διοργάνωση αθλητικών αγώνων, την 22η κατά σειρά, που έγινε κάπου 1.000 χιλιόμετρα νοτιότερα, στην πολιτεία Όγκουν.
Ο πρόεδρος Μπόλα Τινούμπου δήλωνε προ ημερών ότι η αθλητική διοργάνωση αυτή, που συμπεριλάμβανε από αγώνες μπάσκετ με αμαξίδιο ως αγώνες παραδοσιακής πάλης της δυτικής Αφρικής, αποτέλεσε αντανάκλαση «της ενότητας, της δύναμης και της ανθεκτικότητας που μας ορίζουν ως έθνος».
Τα τροχαία δυστυχήματα είναι συχνά στο οδικό δίκτυο της Νιγηρίας, που βρίσκεται σε κακή κατάσταση και δεν συντηρείται επαρκώς, με τις αρχές να αποδίδουν τα περισσότερα στην υπερβολική ταχύτητα και σε παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με επίσημα δεδομένα, το 2024 καταγράφτηκαν 9.570 τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που προκάλεσαν 5.421 θανάτους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέση Ανατολή: Ισραηλινό πλήγμα σε απόσταση 2.300 χιλιομέτρων εντός του Ιράν
- Χαρδαλιάς: Αυτοψίες σε αντιπλημμυρικά έργα στη Βάρη και τα Βριλήσσια
- Μακρόν: Στη Γροιλανδία για να επιδείξει την αλληλεγγύη της Γαλλίας και της ΕΕ
- Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ: Χάλκινο μετάλλιο στο Ομαδικό για την Εθνική Ανδρών
- Κικίλιας: Η κρίση στη Μέση Ανατολή επηρεάζει τρόφιμα, ενέργεια, μεταφορές
- WSJ: Οι επιθέσεις του Ισραήλ αφήνουν τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν εκτεθειμένο
- Δένδιας: Στην Κύπρο τη Δευτέρα 16/06 για συνάντηση με τον υπουργό Αμυνας
- Etihad Airways: Ακύρωσε τις πτήσεις της μεταξύ του Αμπού Ντάμπι και του Τελ Αβίβ μέχρι τις 22/06
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις