Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η οικονομία της Ρωσίας διέρχεται ένα σοκ και πως έχουν ληφθεί μέτρα προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες ενός «απολύτως πρωτοφανούς», όπως είπε, οικονομικού πολέμου εναντίον της Μόσχας. Η Δύση έχει επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.
«Η οικονομία μας δέχεται τώρα την επίδραση ενός σοκ και υπάρχουν αρνητικές συνέπειες, θα ελαχιστοποιηθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. Χαρακτήρισε την κατάσταση ταραχώδη, αλλά είπε πως ήδη λαμβάνονται μέτρα για να ηρεμήσει και να σταθεροποιηθεί.
«Είναι απολύτως πρωτοφανές. Ο οικονομικός πόλεμος που έχει ξεκινήσει εναντίον της χώρας μας δεν έχει γίνει ποτέ πριν. Άρα είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί οτιδήποτε», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σύμφωνα με το Reuters.
Εν τω μεταξύ η Κίνα αρνήθηκε να προμηθεύσει ρωσικές αεροπορικές εταιρείες με ανταλλακτικά αεροσκαφών, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως η Ρωσία θα αναζητήσει ευκαιρίες για να αγοράσει ανταλλακτικά αεροσκαφών από άλλες χώρες, περιλαμβανομένων της Τουρκίας και της Ινδίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κατερίνα Ράιχε (Γερμανίδα ΥΠΟΙΚ): Επιζήμιοι για όλους οι δασμοί Τραμπ
- Παυλόπουλος για πρακτικά συμβουλίου πολιτικών αρχηγών 2015: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς, χωρίς ηχητικό
- Στέλνουμε δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη στη Β. Μακεδονία για τη μεγάλη πυρκαγιά στη Δοϊράνη
- Αγορές: Οι νέες απειλές Τραμπ για δασμούς αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες των επενδυτών
- Μακρόν: Να προετοιμαστούμε άμεσα για αντίποινα στους δασμούς Τραμπ
- Legendary Entertainment: Εξετάζει την εξαγορά της Lionsgate Studios
- Credit Agricole: Ζητάει έγκριση από την ΕΚΤ για να ανεβάσει το ποσοστό της στην Banco BPM
- Μελόνι για δασμούς Τραμπ: Όχι στην πόλωση με τις ΗΠΑ, «να τα βρούμε»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις