«Ανοιχτό» παραμένει το τι θα πράξει η ΕΚΤ στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος, προσθέτοντας ότι θα καθοριστεί από τα τελευταία οικονομικά στοιχεία.
Ειδικότερα, μιλώντας στο Bloomberg, ο ντε Γκίντος τόνισε ότι οι πιέσεις του δομικού πληθωρισμού μπορεί να αποδειχθούν πιο επίμονες από το αναμενόμενο, καθώς μία ισχυρή τουριστική σεζόν το καλοκαίρι θα μπορούσε να οδηγήσει το κόστος των υπηρεσιών υψηλότερα.
Αυτά, καθώς τα μηνύματα της ΕΚΤ σχετικά με τις ακριβείς προθέσεις της όσον αφορά στα επόμενα βήματα δεν είναι απολύτως σαφή, με το κοινό σήμα που εκπέμπεται από τους αξιωματούχους πάντως να παραπέμπει στην ανάγκη συνέχισης της σύσφιξης, αλλά με το τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων να μην είναι πολύ μακριά.
Η εικόνα όσο αφορά στις τιμές καταναλωτή θα είναι πιο ξεκάθαρη αυτήν την εβδομάδα.
Σχετικά με το «μέτωπο» της οικονομίας, ο ντε Γκίντος σημείωσε ότι η υποχώρηση που κατεγράφη στις επιδόσεις της Ευρώπης είναι πιθανό να συνεχιστεί και το δεύτερο εξάμηνο του 2023.
«Τα στοιχεία που λαμβάνουμε για την ανάπτυξη δεν είναι πολύ καλά» συμπλήρωσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Credit Suisse: Παράνομη η περικοπή μπόνους σε πρώην στελέχη μετά της διάσωσή της από την UBS
- Imperial Brands Hellas: Αύξηση τζίρου 14% στα 324,6 εκατ. ευρώ το 2024
- Τέμπη: Νέα δικογραφία στη Βουλή – Μήνυση 370 συγγενών και πολιτών κατά και Μητσοτάκη
- Ευρωδικαστήριο για Pfizergate: Κακώς η Κομισιόν μπλόκαρε την πρόσβαση στα sms Φον ντερ Λάιεν στον Μπουρλά
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 2,5% στις τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Μάρτιο 2025
- Συναντήσεις ΥΠΕΝ στις ΗΠΑ: Ελπίδες για συνεργασία με Cheniere Energy και συζητήσεις με την Venture Global στην Αλεξανδρούπολη
- Carlsberg: 20 χρόνια από το Miracle του 2005 με limited edition συσκευασίες
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Συνεργασία με το ΕΜΠ για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Διαχείριση Εργων Υποδομών και Κατασκευών”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις