Στις αιχμές της κυβέρνησης σχετικά με τις ευθύνες που του αναλογούν για το φιάσκο στη δίκη της Siemens, απαντά ο προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος.
Ο κ. Ντογιάκος κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του για σκόπιμες διαρροές από αγνώστους, δήθεν πολιτικούς κύκλους, με αισχρά υπονοούμενα, οι οποίες δεν είναι σε θέση να συγκαλύψουν την αλήθεια».
Η ανακοίνωση Ντογιάκου
«Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά την αναβολή της δίκης στην υπόθεση της Siemens, ανακοινώνεται ότι στις 8-4-2015, δηλαδή πολύ πριν την έναρξη της δίκης στις 27 Νοεμβρίου του 2015, ο αρμόδιος Εισαγγελέας με το υπ΄αριθμόν πρωτ. 23002/8-4–2015 έγγραφό του προς τη Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ζήτησε τη μετάφραση του υπ αριθμόν 399/2015 παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών από την Ελληνική στη Γερμανική γλώσσα.
Λόγω της καθυστέρησης στη μετάφραση ακόμη και μετά την έναρξή της δίκης, με αλλεπάλληλα έγγραφά του, τα οποία προς ενημέρωση και για την αναγκαία συνδρομή κοινοποιήθηκαν στα γραφεία των κ.κ. Υπουργών Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( αριθμός πρωτ. 61406/4-11-2015, 70277/11-12-2015, 29410/27-4-2016), ζήτησε επιμόνως την επίσπευση της μετάφρασης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 13-5-2-16 και το βούλευμα υποβλήθηκε μεταφρασμένο στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών στις 16-5-2016.
Σε όλα τα στάδια ελέγχου της δικογραφίας και προσδιορισμού της υπόθεσης προς εκδίκαση, τηρήθηκαν επακριβώς οι ισχύουσες διατάξεις και η νομολογία του Αρείου Πάγου και άλλων Ανωτάτων Δικαστηρίων.
Σκόπιμες διαρροές από αγνώστους, δήθεν πολιτικούς κύκλους, με αισχρά υπονοούμενα, δεν είναι σε θέση να συγκαλύψουν την αλήθεια».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το πρώτο ευρωπαϊκό ομόλογο για την άμυνα συγκέντρωσε προσφορές άνω των 2,8 δισ. ευρώ
- Ζελένσκι: Μέσα στην επόμενη εβδομάδα το πλαίσιο εγγυήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία
- Novibet: Ο Νίκος Βαρβαδούκας αναλαμβάνει Chief Marketing and Growth Officer
- Ευρωπαϊκές αγορές: Διστακτικοί οι επενδυτές με τις επιδόσεις της Nvidia
- ΥΔΩΡ 2.0: Ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί των 690 εκατ. ευρώ για έργα άρδευσης σε Ταυρωπό, Ξάνθη, Λάρισα
- Ανακοίνωση της ΕΕ για τους μηδενικούς δασμούς σε προϊόντα των ΗΠΑ
- Η UniCredit αύξησε το ποσοστό της στην Alpha Bank στο 26%
- Τέμπη: Στα χέρια του εφέτη ανακριτή το τελικό πόρισμα της Πυροσβεστικής
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις