Οι αμερικανικές μετοχές πραγματοποίησαν άνοδο ανακούφισης κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο S&P 500 αυξήθηκε κατά 0,3%, έχοντας υποχωρήσει κατά 3,5% τις προηγούμενες δύο συνεδρίες. Ο NASDAQ κέρδισε επίσης 0,9%, ενώ ο Dow Jones Industrial Average παρέμεινε σταθερός.
Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που δείχνουν την ισχυρή ζήτηση των ΗΠΑ για βενζίνη και πετρέλαιο ντίζελ άναψαν την τιμή του ακατέργαστου πετρελαίου WTI κατά 2,3% στα 54,64 δολάρια / βαρέλι, παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την αύξηση της προσφοράς αργού. Αυτό βοήθησε να ενισχυθεί ο ενεργειακός τομέα του S&P κατά 1,6%, μετά από μια βουτιά 6% την Τρίτη.
Ο Δείκτης USD (DXY) υποχώρησε στο 96,72 μετά από έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Αμερικής (Fed) που στρέφεται σε μία συντηρητική νομισματική πολιτική . Η News Market International, επικαλούμενη ανώτερους αξιωματούχους της Fed, γράφει ότι η αύξηση των επιτοκίων του Δεκεμβρίου είναι πολύ πιθανή, αλλά η αύξηση του Μαρτίου είναι αμφισβητήσιμη. Ο πρόεδρος της Fed στο Ντάλλας, Robert Kaplan, επανέλαβε ότι η αμερικανική Fed θα ήταν συνετή να ακολουθήσει μια υπομονετική και σταδιακή προσέγγιση.
Η ΕΕ έκανε ένα πρώτο βήμα προς την επιβολή προστίμων στην Ιταλία, λέγοντας ότι η κυβερνητική πρόταση του προϋπολογισμού του 2019 παραβίαζε τους δημοσιονομικούς κανόνες. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Matteo Salvini, πρότεινε ότι η Ιταλία θα είναι σταθερή στον προϋπολογισμό, αλλά θα είναι ανοικτή σε μικρά τσιμπήματα.
Η GBP υποχώρησε στο 1,2770 καθώς η πρωθυπουργός Theresa May συνεχίζει να ρυθμίζει τη συμφωνία για το Brexit. Στο Γιβραλτάρ, τα δικαιώματα αλιείας και οι μελλοντικοί εμπορικοί δεσμοί, αποτελούν σημάδια συγκράτησης. Προειδοποίησε το κοινοβούλιο ότι εάν δε ψηφιστεί το σχέδιό της, θα υπάρχει ο κίνδυνος να μην υπάρξει καν “Brexit”. Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμμοντ, δήλωσε ότι μια μη-συμφωνία Brexit θα κοστίσει “δεκάδες δισεκατομμύρια λίρες”.
NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
210 3350500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
keystock.com
key4trade.com
Interactive brokers
Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.
*Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Viohalco: Τζίρος 4,3 δισ. ευρώ και άλμα 62% στα κέρδη προ φόρων στο α΄ εξάμηνο
- AKTOR Α.Ε. ΣΥΜ/ΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - Ανακοίνωση σχετικά με σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις
- Ευρώπη: Κέρδη κόντρα στη Fed, με ανάσα από πετρέλαιο και ομόλογα
- VIOHALCO SA/NV - Δημοσίευση της ενδιάμεσης χρηματοοικονομικής έκθεσης
- Κύμα αντιδράσεων στην Ευρώπη για τις τιμές των καυσίμων
- VIOHALCO SA/NV - Οικονομική έκθεση VIOHALCO SA/NV (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Μητσοτάκης: Στόχος κάτω από 1,75 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης – Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΦΚ
- ΔΕΗ και Amazon Web Services ανοίγουν τον δρόμο για μεγάλο data center στη Δυτική Μακεδονία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







