"Η απόφαση του πρωθυπουργού, αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα ευθύνη"
Τον Χάρη Θεοχάρη πρότεινε ως υποψήφιο για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να με προτείνει για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα ευθύνη. Η υποψηφιότητα αυτή αντανακλά την ισχυρή θέση που έχει κατακτήσει η Ελλάδα στην παγκόσμια τουριστική κοινότητα», τονίζει, σε ανάρτησή του, ο βουλευτής Νοτίου Τομέα της ΝΔ και πρώην υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.
Όπως σημειώνει, η χώρα μας, που είναι πρωτοπόρος στην τουριστική ανάπτυξη, έχει κερδίσει επάξια τον σεβασμό και την αναγνώριση ως προορισμός που συνδυάζει αυθεντική φιλοξενία με σύγχρονες, βιώσιμες πρακτικές.
«Στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, η Ελλάδα δεν στάθηκε μόνο όρθια, αλλά πρωταγωνίστησε διεθνώς, αποτελώντας παράδειγμα επιτυχημένης διαχείρισης της κρίσης. Καταφέραμε να ανοίξουμε τον τουρισμό με ασφάλεια, εφαρμόζοντας καινοτόμα υγειονομικά πρωτόκολλα και υποδεχτήκαμε εκατομμύρια επισκέπτες, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγεία επισκεπτών, εργαζομένων και κατοίκων», αναφέρει ο κ. Θεοχάρης.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι η θέση του γγ του ΠΟΤ είναι εξαιρετικά σημαντική για την Ελλάδα, καθώς ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας, την προώθηση των αξιών του ελληνικού τουρισμού και τη δημιουργία στρατηγικών συμμαχιών. «Παράλληλα, παρέχει τη δυνατότητα για ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στη διαμόρφωση της διεθνούς τουριστικής πολιτικής», συμπληρώνει.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
- Κύπρος: Έλαβε αιτήματα για απομάκρυνση πολιτών της ΕΕ από τη Μ. Ανατολή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη όλοι οι δείκτες παρά την ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή
- Σαράντης: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου μέσω ακύρωσης 3,15 εκατ. ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις