"Η απόφαση του πρωθυπουργού, αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα ευθύνη"
Τον Χάρη Θεοχάρη πρότεινε ως υποψήφιο για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να με προτείνει για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα ευθύνη. Η υποψηφιότητα αυτή αντανακλά την ισχυρή θέση που έχει κατακτήσει η Ελλάδα στην παγκόσμια τουριστική κοινότητα», τονίζει, σε ανάρτησή του, ο βουλευτής Νοτίου Τομέα της ΝΔ και πρώην υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.
Όπως σημειώνει, η χώρα μας, που είναι πρωτοπόρος στην τουριστική ανάπτυξη, έχει κερδίσει επάξια τον σεβασμό και την αναγνώριση ως προορισμός που συνδυάζει αυθεντική φιλοξενία με σύγχρονες, βιώσιμες πρακτικές.
«Στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, η Ελλάδα δεν στάθηκε μόνο όρθια, αλλά πρωταγωνίστησε διεθνώς, αποτελώντας παράδειγμα επιτυχημένης διαχείρισης της κρίσης. Καταφέραμε να ανοίξουμε τον τουρισμό με ασφάλεια, εφαρμόζοντας καινοτόμα υγειονομικά πρωτόκολλα και υποδεχτήκαμε εκατομμύρια επισκέπτες, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγεία επισκεπτών, εργαζομένων και κατοίκων», αναφέρει ο κ. Θεοχάρης.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι η θέση του γγ του ΠΟΤ είναι εξαιρετικά σημαντική για την Ελλάδα, καθώς ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας, την προώθηση των αξιών του ελληνικού τουρισμού και τη δημιουργία στρατηγικών συμμαχιών. «Παράλληλα, παρέχει τη δυνατότητα για ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στη διαμόρφωση της διεθνούς τουριστικής πολιτικής», συμπληρώνει.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΕ ΓΣΕΕ: 1 στους 3 εργάζεται εκτός ωραρίου, ενώ το 43,4% δεν αμείβεται για τις υπερωρίες
- Σήμερα η Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ: «Παραγωγική Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει»
- Nαυτιλιακή κυβερνοασφάλεια με το …VISMA της ThreatScene
- Premia: Στις 24 Ιουνίου η πρόωρη εξόφληση του ομολογιακού των 100 εκατ. ευρώ
- Ποια είναι η Kos Biotechnology Partners που έβαλε την Ελλάδα στο χάρτη της βιοτεχνολογίας
- Γιάννης Γουλιέλμος: Από την Unilever Food Solutions, Business Development Manager στην Arla Foods
- HELLENiQ ENERGY: Συμφωνία με τη Chevron για το “Block 10” στο Ιόνιο
- Hanshow: Μετά τον Σκλαβενίτη, συμφωνία με Tesco στη Μ. Βρετανία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








