Η νίκη του Τραμπ συνεχίζει να ωθεί τις τιμές των μετοχών - Πρωταγωνιστές της ανόδου οι τράπεζες
Ο βιομηχανικός χρηματιστηριακός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο πάνω από 500 μονάδες τη Δευτέρα και σημείωσε νέο ρεκόρ, συνεχίζοντας το μετεκλογικό του ράλι
Τα κέρδη της Δευτέρας έθεσαν τον Dow σε πορεία για πορεία για να κλείσει πάνω από τις 44.000 για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Ο S&P 500 ήταν επίσης σε ρυθμό για το πρώτο του κλείσιμο βόρεια των 6.000.
Οι τραπεζικές μετοχές των JPMorgan Chase και Goldman Sachs σημείωσαν άνοδο 1,9% και 2,6% αντίστοιχα, οδηγώντας τον Dow υψηλότερα. Η μετοχή της Bank of America και της Citigroup αυξήθηκαν επίσης περισσότερο από 2% η κάθε μία.
Οι τιμές των μετοχών του τραπεζικού κλάδου έχουν σημειώσει σημαντικά κέρδη μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι η επιστροφή του στον Λευκό Οίκο θα μπορούσε να οδηγήσει σε απορρύθμιση τραπεζικού τομέα.
Το Bitcoin επίσης εκτινάχθηκε πάνω από τα 82.000 δολάρια, από τις ελπίδες για απορρύθμιση. Μετοχές που σχετίζονται άλλες μετοχές του κλάδου των κρυπτονομισμάτων όπως Coinbase και Mara Holdings σημειώνουν ράλι 13% και 16%, αντίστοιχα.
Η Tesla εκτινάχθηκε περισσότερο από 7%, προσθέτοντας επίσης στα μετεκλογικά κέρδη της.
«Η αποφασιστική νίκη των Ρεπουμπλικανών έχει πυροδοτήσει υψηλές προσδοκίες», έγραψε η επικεφαλής επενδύσεων της Morgan Stanley Wealth, Lisa Shalett, σε σημείωμα της την Δευτέρα. «Αντί να αντιμετωπίζουμε τις εξελίξεις ως μια θεμελιώδη στροφή προς το σενάριο χωρίς προσγείωση, βλέπουμε τις προσδοκίες και τη ρευστότητα να οδηγούν την αγορά αλλά θα πρέπει να διατηρούμε ισορροπημένη στάση», πρόσθεσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΑΣΟΚ για μη κρατικά Πανεπιστήμια: Κόπηκε η “Σορβόνη” με το ένα “ν”
- ΕΛΑΣ: 11 νεκροί και 703 τραυματίες σε 531 τροχαία τον Ιούλιο στην Αττική
- ΕΕ: Στα 34,7 δισ. λίτρα η παραγωγή μπύρας το 2024 – Στη 12η θέση η Ελλάδα
- Το φαινόμενο Sydney Sweeney και η καμπάνια American Eagle
- Ράλι Ακρόπολις: Ανακοινώθηκε το ημερολόγιο του WRC για το 2026
- “Πράσινο” φως για έξι μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, “κόκκινο” για πέντε
- Samsung: Βλέπει αύξηση 50% στις πωλήσεις του Galaxy Z Fold 7 στις ΗΠΑ
- Τουρκία: Mείωση 12,1% στο εμπορικό έλλειμμα τον Ιούλιο 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις