Πολιτική

O Μητσοτάκης τα βρήκε όλα καλά στο Αττικόν

Ούτε φακελάκια, ούτε δωμάτια - χειρουργεία - Mπορούμε να περιθάλψουμε οποιοδήποτε περιστατικό με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα, είπε

Στη Μονή Δαφνίου στο Χαϊδάρι, αλλά και στο Νοσοκομείο Αττικόν βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον πρόσφατο σάλο που είχαν προκαλέσει οι καταγγελίες της οικογένειας του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου  που έχασε τον πατέρα του και έγινε αιτία αντιπαράθεσής του τόσο με καθηγητή – ιατρό του νοσοκομείου και το φακελάκι που υποστηρίζει η οικογένεια του μετεωρολόγου ότι έδωσε, όσο και με το νοσοκομείο και την καταγγελία επίσης του ιδίου για χειρουργείο σε δωμάτιο ασθενών.

Μαζί με τον πρωθυπουργό στην επίσκεψη του στη Μονή Δαφνίου ήταν και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

O πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο Καθολικό της Μονής Δαφνίου που είναι ένα από τα πιο σημαντικά βυζαντινά μνημεία κυρίως χάρη στα ψηφιδωτά της τα οποία, όπως του είπε η υπουργός Πολιτισμού, συναντώνται σε άλλους δύο ναούς ένας εκ των οποίων η Μονή της Χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης του ναού αλλά και του βόρειου περίβολου, έργο που υλοποιείται με ευρωπαϊκά κονδύλια

Σημειώνεται ότι η Μονή Δαφνίου έχει ενταχθεί στον επίσημο κατάλογο της UNESCO με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μετά τη Μονή Δαφνίου ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο που επίσης βρίσκεται στο Χαϊδάρι.

«Μπορούμε να περιθάλψουμε οποιοδήποτε περιστατικό με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα, όσο σοβαρό και αν είναι αυτό!»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Χαϊδάρι βρέθηκε και στο νοσοκομείο «Αττικόν». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική παρέμβαση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στο νοσοκομείο και τόνισε πως «διπλασιάζοντας ουσιαστικά την επιφάνεια και ταυτόχρονα δημιουργώντας πολύ σύγχρονες υποδομές μπορούμε να περιθάλψουμε οποιοδήποτε περιστατικό με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα, όσο σοβαρό και αν είναι αυτό».

Ο Κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως «σε δύο χρόνια από τώρα, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι παρεμβάσεις που δρομολογούνται, οι πολίτες θα μπορούν πραγματικά να πειστούν ότι δουλεύουμε εντατικά για να δημιουργήσουμε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που να τους αξίζει και που να μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε ιατρική τους ανάγκη, όσο σοβαρή και αν είναι αυτή».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το «Αττικόν»

«Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της δεύτερης τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ριζικός εκσυγχρονισμός βασικών υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Και πράγματι, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, γίνονται σήμερα πολύ σημαντικές παρεμβάσεις σε όλη την επικράτεια, από τα μεγάλα μας νοσοκομεία, μέχρι τα μικρά κέντρα υγείας, με έργα τα οποία έχουν ήδη αρχίσει και παραδίδονται και θα έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Εδώ, στο Αττικό Νοσοκομείο, ένα νοσοκομείο πανεπιστημιακό, «ναυαρχίδα» για ολόκληρο το λεκανοπέδιο, γίνεται μια πολύ σημαντική παρέμβαση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Διότι καταλαβαίνω απόλυτα την -θα έλεγα- οργή, συχνά, των πολιτών από τον τρόπο με τον οποίο έβλεπαν τις υποδομές, ειδικά στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, που δε νομίζω ότι ήταν αντίστοιχες ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας του 21ου αιώνα.

Κάνουμε λοιπόν και εδώ μια σημαντική παρέμβαση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, διπλασιάζοντας ουσιαστικά την επιφάνεια και ταυτόχρονα δημιουργώντας και πολύ σύγχρονες υποδομές για να μπορούμε να περιθάλψουμε οποιοδήποτε περιστατικό με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα, όσο σοβαρό και αν είναι αυτό.

Σήμερα, 9 Μαΐου, είναι η ημέρα της Ευρώπης. Και καθώς σε ένα μήνα από τώρα θα έχουμε ευρωεκλογές, είναι καλό να θυμόμαστε το ευρωπαϊκό αποτύπωμα της συμμετοχής της πατρίδας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, το οποίο το βλέπουμε έμπρακτα και εδώ, στο Αττικό Νοσοκομείο.

Το Ταμείο Ανάκαμψης, 36 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι ένα μόνο, σημαντικό, από τα πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία αξιοποιεί η χώρα μας για παρεμβάσεις σε ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων. Και νομίζω ότι είναι πάντα καλό να αναλογιζόμαστε πόσο ωφελημένοι είμαστε από τη συμμετοχή της πατρίδας μας στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και γιατί αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ευρώπη μας αφορούν.

Μας αφορούν όλες και όλους και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που η συμμετοχή στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έχει τόσο ξεχωριστή σημασία.

Συγχαρητήρια και πάλι στο ΤΑΙΠΕΔ, στο Υπουργείο, στο Νοσοκομείο γι’ αυτή την άριστη συνεργασία. Και πιστεύω πράγματι ότι σε δύο χρόνια από τώρα, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι παρεμβάσεις που δρομολογούνται, οι πολίτες θα μπορούν πραγματικά να πειστούν ότι δουλεύουμε εντατικά για να δημιουργήσουμε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που να τους αξίζει και που να μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε ιατρική τους ανάγκη, όσο σοβαρή και αν είναι αυτή».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu