Ξεκινούν άμεσα τα απογευματινά χειρουργεία, σύμφωνα με τον υπ. Υγείας Άδ. Γεωργιάδη, που έκανε και τη σχετική ανάρτηση του πίνακα της 1ης ΥΠΕ
Σε Ευαγγελισμό, ΚΑΤ, Γενικό Αθηνών “Γ. Γεννηματάς” και Σωτηρία, ξεκινούν άμεσα τα απογευματινά χειρουργεία και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δημοσίευσε τον πίνακα της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που καλύπτει τα περισσότερα νοσοκομεία της Αθήνας, χωρίς όμως ημερομηνία έναρξης.
«Προ ολίγου η 1η ΥΠΕ μας ενημέρωσε για την εξέλιξη της Μεταρρύθμισης του ΕΣΥ με τα απογευματινά χειρουργεία στα Νοσοκομεία ευθύνης της. Θα αναρτώ όλες τις σχετικές πληροφορίες για την ορθή ενημέρωση των πολιτών. Ευχαριστώ θερμά τις χειρουργικές ομάδες για την Εμπιστοσύνη τους». Την ανάρτηση αυτή έκανε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Για τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία κλήθηκε να απαντήσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι γίνονται διαγωνισμοί για πρόσληψη αναισθησιολόγων ωστόσο κηρύσσονται άγονοι, καθώς δεν υπάρχει ανταπόκριση.
Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι στόχος της μεταρρύθμισης είναι η αύξηση των μισθών, ωστόσο πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε το κράτος να αντέξει δημοσιονομικά το οικονομικό βάρος.
Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης οι γιατροί δεν επιλέγουν τα δημόσια νοσοκομεία καθώς «τα χρήματα που τους δίνει το ΕΣΥ δεν τους ικανοποιούν. Η αντιπολίτευση λέει θα διπλασιάσει τους μισθούς. Για να γίνει αυτό χρειάζονται 3 δισ. ευρώ. Πού θα βρεθούν;».
Ακολούθως υποστήριξε ότι τα νοσοκομεία που θα πραγματοποιούν απογευματινά χειρουργεία στην Αττική και συγκεκριμένα ο Ευαγγελισμός, το Γεννηματάς, το ΚΑΤ και το Σωτηρία, «για να τα οργανώσουν σημαίνει ότι βρήκαν προσωπικό».
Σημειώνεται ότι σήμερα το μεσημέρι, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προκηρύσσει στάση εργασίας στον Ευαγγελισμό (13:00 – 15:00) και καλεί σε συγκέντρωση στο νοσοκομείο, αντιδρώντας στα απογευματινά χειρουργεία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Wall Street: Μικρές μεταβολές με το βλέμμα στη Fed
- Επιτροπή Οικονομικών – Βουλή: Με ψήφους ΝΔ η επιτάχυνση απορρόφησης πόρων Ταμείου Ανάκαμψης
- Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά ομολόγων ύψους 217 εκατ. ευρώ
- Γαλλία: Σε απεργιακό κλοιό αύριο Πέμπτη (17/9) όλη η χώρα
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κατέγραψε ζημιά για 6η συνεχόμενη χρονιά στα 33 εκατ. λίρες
- Άτυχος ο Τεντόγλου: Τραυματίστηκε και έμεινε 11ος στον τελικό του Τόκιο
- Εντυπωσιακή υποδοχή Τραμπ στο Λονδίνο, αλλά και… απρόοπτα
- ΕΧΑΕ: Διοργανώνει το πρώτο ATHEX Sustainability Summit 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις