Εκδήλωση για τις οικονομικές, φορολογικές και χρηματιστηριακές εξελίξεις στην Ελλάδα διοργανώνει σήμερα Δευτέρα ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ).
Στην εκδήλωση θα μιλήσει για τις φορολογικές εξελίξεις που αφορούν στους επενδυτές – πελάτες των εταιρειών – μελών του ΣΜΕΧΑ η γενική γραμματέας Δημοσιών Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών Κατερίνα Σαββαϊδου.
Σημειώνεται πως με διάταξη που ψήφισε η Βουλή στα τέλη Δεκεμβρίου η υπεραξία για όλους τους επενδυτές στο χρηματιστήριο φορολογείται με συντελεστή 15%, αντί για έως 33%.
Ακόμη με την ίδια τροπολογία αναθεωρήθηκαν οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, σχετικά με τη φορολόγηση του κέρδους που προκύπτει από τη μεταβίβαση τίτλων (μετοχές, ομόλογα, παράγωγα κ.λπ.).
Παράλληλα, στη εκδήλωση του ΣΜΑΧΑ που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Τιτάνια (6.μ.μ., Πανεπιστημίου 52), θα τοποθετηθεί και ο Παναγιώτης Αλεξάκης, Καθηγητής της Οικονομικής των Επιχειρήσεων και Αγορών του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Χρηματιστήριο: Στρατηγική Ανάπτυξης» .
Τέλος, θα μιλήσει για τις οικονομικές και χρηματιστηριακές εξελίξεις του 2015 ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΜΕΧΑ και υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ στην Α’ Αθηνών,
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βουλή: Βροχή ερωτήσεων για τους μικρούς οικισμούς – Ανάμεσά τους και 6 «γαλάζιοι» βουλευτές
- Προφυλακιστέος ο συλληφθείς για κατασκοπεία στην Αλεξανδρούπολη – Δεν ομολόγησε
- Metlen: Εγκρίθηκε η συγχώνευση θυγατρικών της εταιρειών
- Eurobank: Εγκρίθηκε το σχέδιο συγχώνευσης με την Eurobank Holdings
- Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 1.725 μονάδες με τραπεζικό ράλι – Στο +4,91% η Πειραιώς – Με κέρδη 1,2% η εβδομάδα
- MIG: Στα 2,1 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το α΄ τρίμηνο, στα 331.000 ευρώ οι ζημιές
- Aegean: Δωρεάν διάθεση 363.770 μετοχών σε στελέχη και εργαζόμενους, αξίας 2.757 εκατ. ευρώ
- Οι δασμοί στο επίκεντρο της συνάντησης του Παπαθανάση με τους εξαγωγείς – Τα αιτήματα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις