Την πρόθεση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να ορίσει τον πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα ενέργειας γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Τζέφρι Πάιατ υπηρετεί σήμερα ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, θέση που κατέχει από το 2016.
Όπως σημειώνεται, από το 2013 έως το 2016 διετέλεσε πρέσβης στην Ουκρανία. Νωρίτερα, υπηρέτησε ως βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών, επικεφαλής του Γραφείου Κέντρο-Ασιατικών και Νότιο-Ασιατικών Υποθέσεων. Υπήρξε επιτετραμμένος της αμερικανικής αποστολής στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας και σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη.
Από το 1999 έως το 2002 υπηρέτησε ως οικονομικός σύμβουλος στο αμερικανικό προξενείο του Χονγκ-Κόνγκ και από το 1997 μέχρι το 1999 ως επικεφαλής του αμερικανικού προξενείου στη Λαχόρη του Πακιστάν. Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, στο επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Στρόουμπ Τάλμποτ, και συμμετείχε στις αποστολές των ΗΠΑ στην Ονδούρα και στην Ινδία.
Ο κ. Πάιατ έχει λάβει πολλές διακρίσεις. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (Ιρβάιν). Το 1987 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στις διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- AUTOHELLAS AΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ
- Η Anthropic αποκάλυψε το Claude Opus 5.5 – Έμφαση σε απόδοση και χαμηλότερο κόστος
- Ερντογάν στον ΟΗΕ: Ζήτησε μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας και αναγνώριση της Παλαιστίνης
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2026
- Ευρωαγορές: Οριακή άνοδος με το βλέμμα στο πετρέλαιο
- Υπογράφηκε η συμφωνία ΗΠΑ, Δανίας και Γροιλανδίας για νέες αμερικανικές βάσεις
- Παπαδοπούλου: Σε τρίτη εταιρεία ανήκει το βυτιοφόρο που ερευνάται για απόρριψη αποβλήτων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








