Σταθερού επιτοκίου 3,375% και λήξης 15 Ιουνίου 2034
Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 θα διενεργηθεί από τον ΟΔΔΗΧ Δημοπρασία για την επανέκδοση Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 3,375%, λήξης 15 Ιουνίου 2034, σε άυλη μορφή.
Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.
Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 200 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 (Τ+5).
Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος, που θα πρέπει να υποβληθούν έως τη 12:00 μεσημβρινή (μ.μ.), τοπική ώρα, της 19ας Ιουνίου 2024 και οι οποίες ικανοποιούνται μέχρι του ύψους του δημοπρατούμενου ποσού, στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut off τιμή).
Μόνο ανταγωνιστικές προσφορές θα γίνουν αποδεκτές στη δημοπρασία. Η εν λόγω δημοπρασία θα ληφθεί υπόψη για την αξιολόγηση των Β.Δ. Για τα Ομόλογα δε θα δοθεί καμία προμήθεια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Samsung: Επενδύει στην παραγωγή αισθητήρων για το iPhone 18
- Takashi Murakami: Η Dom Pérignon συνεργάζεται με τον πασίγνωστο καλλιτέχνη
- Υπουργείο Ανάπτυξης: 40 εκατ. ευρώ για προγράμματα κατάρτισης αγροτών
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε τρένο που ταξίδευε προς Αθήνα
- Πέθανε σε ηλικία 103 ετών ο νομπελίστας φυσικής Τσεν Νινγκ Γιανγκ
- Aλλαγή ώρας: Την επόμενη Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω
- ΗΠΑ: Αποφυλακίζεται με απόφαση Τραμπ ο πρώην Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τζορτζ Σάντος
- Κίνα: “Το συντομότερο δυνατό νέες εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις