Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 250 εκατ. ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
Σε δημοπρασία για την επανέκδοση Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 3,875%, λήξης 12 Μαρτίου 2029, σε άυλη μορφή, θα διενεργήσει ο ΟΔΔΗΧ την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024.
Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.
Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 250 εκατ. ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 (Τ+5).
Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος, που θα πρέπει να υποβληθούν έως τη 12:00 μεσημβρινή (μ.μ.), τοπική ώρα, της 17ης Ιουλίου 2024 και οι οποίες ικανοποιούνται μέχρι του ύψους του δημοπρατούμενου ποσού, στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut off τιμή).
Μόνο ανταγωνιστικές προσφορές θα γίνουν αποδεκτές στη δημοπρασία.
Η εν λόγω δημοπρασία θα ληφθεί υπόψη για την αξιολόγηση των Β.Δ. Για τα Ομόλογα δε θα δοθεί καμία προμήθεια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το αδιέξοδο στα Στενά του Ορμούζ και η διπλή στρατηγική της Τεχεράνης
- Αλματώδης αύξηση στην τεχνολογία και τις υπηρεσίες για την κινεζική αγορά
- Τελευταίο αντίο στη Μαργαρίτα Παπανδρέου
- ΔΥΠΑ: Νέα αλλαγή ρότας στην επαγγελματική εκπαίδευση
- Πράσινο φως από Petrobras στο νέο κυβερνητικό πρόγραμμα επιδότησης ντίζελ
- Uber: Αποζημίωση 40 εκατ. δολαρίων για τον θάνατο 23χρονης στην Καλιφόρνια
- Αμετάβλητα για 16ο μήνα τα βασικά επιτόκια δανεισμού στην Κίνα
- Μητσοτάκης: Παρέμβαση με τα διυλιστήρια για πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από 1,75 ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







