Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2025 (Τ+2)
Στις αγορές βγαίνει σήμερα Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2024 το ελληνικό δημόσιο εκδίδοντας έντοκα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους σήμερα θα διενεργηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του ελληνικού δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 500 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 4 Απριλίου 2025.
Παράλληλα με τη δημοπρασία, το ελληνικό δημόσιο παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε τράπεζα ή χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 ευρώ. Η τιμή διάθεσης θα είναι η τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price).
Το συνολικό ποσό των τίτλων, που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας, θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής.
Περίοδος εγγραφών: Από Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2024 έως και Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2025.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρησή τους σε μερίδα του Σ.Α.Τ. Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης, με απαραίτητα δικαιολογητικά την Αστυνομική Ταυτότητα και τον Α.Φ.Μ.
Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2025 (Τ+2).
Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360. Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας τους.
Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 20% επί του δημοπρατούμενου ποσού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανοιξε η πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς βώλους στα αιγοπρόβατα
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- AUSTRIACARD: Διοίκηση και Εποπτικό Συμβούλιο εισηγούνται αποδοχή της πρότασης των 10 ευρώ/μετοχή από την DNP
- «Χαστούκι» Συμεών σε Μητσοτάκη, Πιερρακάκη: «Πάρτε πίσω τις αυξήσεις στους Μητροπολίτες»
- BRIQ PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - Αγορά ιδίων μετοχών (18/06/2026)
- ΔΟΥΡΟΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- ΤΡΑΠΕΖΑ OPTIMA BANK A.E. - Optima bank | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
- WHAT’S UP U30: H Cosmote Telekom ανοίγει τα φοιτητικά προνόμια σε όλους τους νέους
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








