Υπερκάλυψη κατά 1,7 φορές
Στην άντληση συνολικού ποσού ύψους 600 εκατ. ευρώ προχώρησε την Τετάρτη το ελληνικό Δημόσιο, έπειτα από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 52 εβδομάδων, ύψους 500 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 1,84%, μειωμένη σε σχέση με την απόδοση 2,15% κατά την αντίστοιχη δημοπρασία του Μαρτίου.
Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 100 εκατομμυρίων Ευρώ.
Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025.
Δεν θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025. Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΕΑ: «Αυξήσεις στα μισθώματα από εταιρείες leasing με αμφισβητήσιμη αιτιολόγηση»
- Φοροτεχνικοί για επιστροφή ενοικίου: Η ρύθμιση κόβει εκατοντάδες χιλιάδες δυνητικούς δικαιούχους
- Ρούβλι: Το νόμισμα με την καλύτερη απόδοση στον κόσμο φέτος!
- Praktiker Hellas: Νέος CEO ο Χρήστος Λαμπρόπουλος
- Ταχιάος: Πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει το κόστος των διοδίων για τα τροχόσπιτα
- ΑΑΔΕ: Πάνω από 420 έλεγχοι για παραβάσεις σε οχήματα – Δεσμεύσεις και πρόστιμα
- Eurostat: Αυξήθηκαν 2,3% οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο της ευρωζώνης τον Απρίλιο – Στο +7,7% στην Κύπρο
- Στις 29 Οκτωβρίου εκλογές στην Ολλανδία μετά την πτώση της κυβέρνησης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις