Για προσπάθεια που γίνεται ώστε να κλείσει η συμφωνία έως τις 15 Αυγούστου έκανε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο Mega γνωστοποιώντας ότι στο υπουργείο Υγείας γινόντουσαν προετοιμασίες των απαντήσεων το Σαββατοκύριακο.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η τρόικα ζητά μια σειρά από προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων και η επιστροφή του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, ωστόσο έκανε λόγο για σαφή ισοδύναμα από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου, ύψους 140 εκατ. ευρώ. Τόνισε δε την πρόθεσή του να μην επανέλθει το μέτρο του εισιτηρίου, αφού εκτίμησε ότι το διοικητικό κόστος μιας τέτοιας διαδικασίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο.
Αναφορικά με το θέμα που ανέκυψε προ ημερών με τις δηλώσεις του περί σχεδίου για υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο και τιμωρία όσων δεν τις κάνουν και νοσήσουν, ο υπουργός σήμερα σημείωσε ότι αναφέρθηκε στις εξετάσεις σε σχέση με τα νοσήλεια για τον καρκίνο, ως κίνητρο και όχι ως τιμωρία. Πρόσθεσε δε ότι οι προληπτικές εξετάσεις μπορεί να προλάβουν πολλές μορφές καρκίνου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Financial Times: Ο Τραμπ πιέζει για ελάχιστους δασμούς 15 – 20% σε όλα τα προϊόντα της ΕΕ
- Βρετανικό δικαστήριο: Η JP Morgan πρέπει να σταματήσει τις αγωγές σε Viva και Καρώνη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ολοκλήρωσαν τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου
- Reuters: Τα ελληνικά τάνκερ θα συνεχίσουν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο
- Φωτιά στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη στην Πατησίων – Ο ηθοποιός βρισκόταν μέσα
- Ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τα ΑΤΜ της Πειραιώς – Πυρά αντιπολίτευσης, θεατές κυβέρνηση και ΤτΕ
- Τυχερά παιχνίδια: Πάνω από 6,7 δισ. ευρώ ο τζίρος στο 5μηνο
- ΟΠΑΠ: Με 100% στη Stoiximan, καθώς εξαγόρασε το 15,51% με 91,6 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις