Μέλη του ΔΣ είναι μέλη της οικογένειας Georges που είναι ανάμεσα στους 50 πιο πλούσιους Έλληνες στις ΗΠΑ
Με επένδυση σε ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, συνδέονται με την Ελλάδα εκ νέου οι ομογενείς εκατομμυριούχοι επιχειρηματίες Georges από τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, άγνωστοι στη χώρα μας, αλλά πολύ γνωστοί στις ΗΠΑ. Με βάση, μάλιστα, δημοσίευμα του 2021, η οικογένεια Georges ήταν στην 29η θέση των Ελλήνων εκατομμυριούχων που κατοικούσαν στη χώρα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια Georges, ο John, η συζυγός του Dathel, καθώς και άλλα μέλη της οικογένειας είναι ισότιμα, έχοντας 20% ο καθένας, μέλη του ΔΣ της εταιρείας Νοla Αthens που εδρεύει στη Βασιλίσσης Σοφίας και έχει ως αρχικό κεφάλαιο 2,5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η επωνυμία Nola προέρχεται από τα αρχικά New Orleans Louisiana.
Κατά όσα αναφέρονται σε σχετικά έγγραφα, ανάμεσα στις κύριες δραστηριότητες της εταιρείας Nola Athens είναι οι υπηρεσίες εκμίσθωσης και διαχείρισης ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων που προορίζονται για κατοίκηση, η αγοραπωλησία ιδιόκτητων ακινήτων, καθώς και οι υπηρεσίες ενοικίασης ακινήτου που προορίζονται για κατοίκηση.
Επί της ουσίας, πρόκειται για επενδυτική κίνηση στο χώρο των ακινήτων από την οικογένεια των ομογενών που πολύ σύντομα θα φανεί αν είναι η έναρξη κάποιας ευρύτερης επενδυτικής δραστηριότητας ή μια μεμονωμένη επένδυση σε πολυτελές-αν κρίνουμε από το ύψος της επένδυσης- ακίνητο, στο οποίο έχουν ισότιμο μερίδιο τα μέλη της οικογένειας Georges.
Ποια είναι η Georges Enterprises
Βάση του John Georges, εκπροσώπου της τρίτης γενιάς της οικογένειας και ενός από τους επενδυτές της Nola Athens είναι η Georges Enterprises, μια εταιρεία με έδρα την πολιτεία της Λουιζιάνα, η οποία διαθέτει παγκόσμιες επενδύσεις και περιουσιακά στοιχεία σε ποικίλους επιχειρηματικούς τομείς. Οι τρέχουσες επενδύσεις της εταιρείας αφορούν διάφορους κλάδους, όπως η διανομή τροφίμων, η εστίαση, τα μέσα ενημέρωσης, η οικογενειακή ψυχαγωγία, η ανάπτυξη ακινήτων, οι κατασκευές και η διαχείριση πρώτων υλών.
Η Georges Enterprises ξεκίνησε το 1916 ως Imperial Trading, μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε από τον Gus Pelias, παππού του νυν Διευθύνοντος Συμβούλου John Georges. Πάνω από 100 χρόνια αργότερα, η εταιρεία διαθέτει περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε ετήσια βάση, αποκτώντας επιχειρήσεις και νεοσύστατες επιχειρήσεις και αναπτύσσοντας το μοντέλο τους για να είναι πιο κερδοφόρα. Εν έτει 2026, η Georges Enterprises λειτουργεί πάνω από 50 επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των The Advocate Newspaper, Imperial Trading Company, Harrison Company και AMA Distributors, για να αναφέρουμε μερικές.
Ένθερμος υποστηρικτής της Ελλάδας, κοντά στην Ορθοδοξία
Εξάλλου, ο 60χρονος John Georges εκτός από επιχειρηματίας, είναι δηλωμένος φιλάνθρωπος και ένθερμος υποστηρικτής των ελληνικών σκοπών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου ασχολείται τόσο με τη δημόσια ζωή της Λουιζιάνα όσο και με την κοινότητα του Ελληνορθόδοξου Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας. Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, ότι είχε συμβάλει στην ανοικοδόμηση της ελληνικής κοινότητας στη Νέα Ορλεάνη μετά τον τυφώνα Κατρίνα το 2005 – συγκεντρώνοντας πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια σε μόλις τρεις μήνες.
Τον Μάιο του 2019, η εφημερίδα New Orleans Advocate του Georges αγόρασε την εφημερίδα The Times-Picayune και τον συνοδευτικό ιστότοπο nola.com από την Advance Local. Η εφημερίδα The Advocate συνεχίζει να λειτουργεί ως εφημερίδα που διανέμεται κατ’ οίκον στην μητροπολιτική περιοχή της Νέας Ορλεάνης.
Σημειώνεται ότι στο παρελθόν είχε ασχοληθεί και με τα κοινά, θέτοντας υποψηφιότητα για κυβερνήτης της Λουιζιάνα ως Δημοκρατικός το 2007 και ως Δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης το 2010, αλλά δεν τα κατάφερε και στις δύο προσπάθειές του.
Μάλιστα, πιστεύοντας ακράδαντα στην εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα, ο Georges ίδρυσε την Ημέρα Λεμονάδας – μια κοινοτική εκδήλωση που δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν τον εσωτερικό τρόπο λειτουργίας μιας επιχείρησης – στη Λουιζιάνα. Η εκδήλωση αυτή έχει βοηθήσει περισσότερα από 5.000 παιδιά να γίνουν επιχειρηματίες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Samsung επενδύει 175 εκατ. δολάρια στην αμερικανική εταιρεία γενετικής Element
- Νέα προσπάθεια κλίσης των Ντίλιαν, Δημητριάδη και Κοντολέοντα στη Βουλή
- Τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο των ΗΠΑ με έγκριση 70 δισ. δολαρίων για το μεταναστευτικό
- Ελληνική υποστήριξη πίσω από την χρηματοδότηση 50 εκατ. ευρώ της Alta Res που βάζει το ΑΙ στην αντιμετώπιση των drones
- Συναντήσεις με Ρούτε και Γκεοργκίεβα για τον Κυριάκο Πιερρακάκη
- Παναγιώτα Καραμολέγκου: Από την BAT Hellas στην Qualco, νέα Learning Partner
- Τουλάχιστον 46 νεκροί από το σεισμό στις Φιλιππίνες
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Κραυγή αγωνίας για το δυσβάσταχτο κόστος των τραπεζικών χρεώσεων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








