Στόχοι της επίθεσης, σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, ήταν επίσης θέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος
Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στα περίχωρα της Αρμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, αυτόνομη περιφέρεια του βόρειου Ιράκ, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και Xinhua. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τουλάχιστον «τέσσερις άμαχοι» σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με την πολιτική παράταξη που κυβερνά στην Αρμπίλ, το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΔΚΚ), είναι επιχειρηματίας στον τομέα των ακινήτων αλλά μέλη της οικογένειάς του.
Λίγη ώρα αργότερα, οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν ανακοίνωσαν πως εξαπέλυσαν πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον κέντρων κατασκοπείας και «χώρων συγκεντρώσεων αντιιρανικών τρομοκρατικών ομάδων» κοντά στην Αρμπίλ του βόρειου Ιράκ, υποστηρίζοντας ότι κατέστρεψαν «το αρχηγείο κατασκοπείας της ισραηλινής Μοσάντ στο ιρακινό Κουρδιστάν», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars.
«Οι Φρουροί αναγνώρισαν και κατέστρεψαν χώρους συγκέντρωσης των διοικητών τους και άλλες τοποθεσίες με βαλλιστικούς πυραύλους, ως απάντηση στις πρόσφατες τρομοκρατικές θηριωδίες στο Ιράν», αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.
Στόχοι της επίθεσης, σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, ήταν επίσης θέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση της 3ης Ιανουαρίου στην πόλη Κερμάν του Ιράν, στην οποία σκοτώθηκαν σχεδόν 100 άνθρωποι, κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.
Καταδικάζουν οι ΗΠΑ
Η διπλωματία των ΗΠΑ «καταδίκασε σθεναρά» την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στο ιρακινό Κουρδιστάν, τονίζοντας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε πως «αντιτίθεται» στα «ανεύθυνα πυραυλικά πλήγματα» στα οποία προχώρησε, καθώς «υπονομεύουν τη σταθερότητα του Ιράκ».
Σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, τα πυραυλικά πλήγματα δεν έπληξαν αμερικανικές εγκαταστάσεις και δεν αναφέρθηκαν απώλειες μεταξύ Αμερικανών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- METRO: 7.500 τόνοι χαρτιού, 493 τόνοι πλαστικού και 2 εκατ. γεύματα στον περιβαλλοντικό απολογισμό
- Απόφαση – σταθμός από Άρειο Πάγο: Μόνο στη μηνιαία δόση οι τόκοι για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη
- Στη Βουλή ο Κώδικας Χωροταξίας – Πολεοδομίας: Τι προβλέπει για άδειες, αυθαίρετα και δόμηση
- Οριακή ενίσχυση του ευρώ, στα 1,1602 δολάρια
- ΕΛΣΤΑΤ: Επιβράδυνση στις υπηρεσίες τον Μάρτιο – Αντέχουν καταλύματα και πληροφορική
- ΕΛΣΤΑΤ: Αλμα 11,6% στον τζίρο του χονδρεμπορίου τον Μάρτιο
- Κικίλιας: Η ελληνική ναυτιλία ελέγχει το 21% της παγκόσμιας χωρητικότητας με 200.000 θέσεις εργασίας
- ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Στα 8,35 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών από την επανεπένδυση μερίσματος
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








