Οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν επιβλήθηκαν οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις, όπως έγινε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως το υπουργείο έστειλε ενημερωτικό σημείωμα σε όσους συνταξιούχους υπέστησαν μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις τους, προκειμένου να γνωρίζουν το πραγματικό ποσό της παρακράτησης, ξεκαθαρίζοντας ότι το κατώτατο ποσό της μηνιαίας δόσης παρακράτησης θα είναι τα 50 ευρώ, ενώ ανέφερε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τον αριθμό των δόσεων για κάθε συνταξιούχο, καθώς διαφέρει από ταμείο σε ταμείο.
«Το ασφαλιστικό είναι κομμάτι της πρώτης αξιολόγησης και έχει κλείσει οριστικά, δεν ξανανοίγει… Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στηρίχθηκε σε ένα εντελώς νέο σύστημα, με κανόνες ισονομίας για όλους, στο πλαίσιο του οποίου επανυπολογίστηκαν και οι παλιές συντάξεις», σημείωσε, επισημαίνοντας πως η ασφαλιστική μεταρρύθμιση που έγινε ήταν η καλύτερη, ειδικά στα θεσμικά χαρακτηριστικά που είχε.
Επίσης, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι προτεραιότητά του είναι η αντιμετώπιση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας. Σχετικά με τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, ανέφερε ότι η Αθήνα έχει θέσει ως όρο να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν συνδέεται με τη μείωση του αφορολόγητου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- AKTOR: Καμία συμφωνία για την απόκτηση της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου
- Δημοσκόπηση Interview: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, “έπεσε” 4η η Κωνσταντοπούλου
- Bayer: Κέρδη 4 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2025
- Honda: “Βουτιά” 76% στα λειτουργικά κέρδη το δ’ τρίμηνο
- Πόρισμα Καρώνη για Τέμπη: Η πυρόσφαιρα προκλήθηκε από τα έλαια σιλικόνης
- Noval Property: Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή κτηρίου στο Μετς
- Αλλαγές στο νομοσχέδιο για άμεσες ξένες επενδύσεις, κακό timing για την ψήφισή του και με τις ασάφειες να…παραμένουν
- Φάις Group: Ενισχύει το δίκτυο της Κiko Milano με το βλέμμα στον τουρισμό
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις