Συνεχίστηκε και σήμερα η άνοδος των αποδόσεων σε όλες τις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης. Παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατεί εξαιτίας του διαφαινόμενου στασιμοπληθωρισμού, η EE άντλησε σήμερα από τις αγορές 12 δισ. ευρώ με την έκδοση 10ετών ομολόγων, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το Ταμείο Ανάκαμψης.
Στην εγχώρια αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 37 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 22 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 2,75% από 2,67% χθες, έναντι 0,49% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,26% από 2,24% που έκλεισε χθες.
Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1013 δολάρια, από το επίπεδο των 1,1028 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.
Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,1024 δολάρια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Στο 3,6% επιταχύνθηκε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο – Η ακρίβεια «φρέναρε» την κατανάλωση
- Allianz: Σε ιστορικό υψηλό 30,7 δισ. δολαρίων η αξία του brand της
- ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια τη μέρα που ανακοινώθηκε η αποχώρηση Λαγκάρντ. Ανησυχίες για πετρέλαιο και Γαλλία
- ΗΠΑ: Η οικονομία πατάει γκάζι με ανάπτυξη 3,4% το γ΄τρίμηνο – Η ισχυρότερη επίδοση του τελευταίου έτους
- ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται επιδόρπια Arla Protein Pudding λόγω πιθανής παρουσίας θραυσμάτων γυαλιού
- DoorDash: Εξαγορά μαμούθ της Instacart έναντι 17 δισ. δολαρίων
- Φονική επίθεση με ρωσικό drone σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Ντνίπρο
- Πειραιώς: Πλεονάσματα στα κρατικά ταμεία, «μαύρη τρύπα» στα νοικοκυριά – Η ανάπτυξη δεν φτάνει στην τσέπη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








