Στις 141 μονάδες βάσης η διαφορά απόδοσης με το αντίστοιχο γερμανικό
Ολο και υψηλότερα τείνει να οδεύει η απόδοση των ομολόγων μετά την πεποίθηση των επενδυτών για διατήρηση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα.
Είναι ενδεικτικό ότι το 10ετές ομόλογο του ιταλικού δημοσίου έχει απόδοση 4,65% ενώ το αμερικανικό έχει βρεθεί στο 4,5%.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου έχει φθάσει από την περασμένη Παρασκευή στο 4,2% που είναι νέα μέγιστη τιμή από τις αρχές του περασμένου Μαϊου, διευρύνοντας μάλιστα το spread με το αντίστοιχο γερμανικό.
Την προηγούμενη εβδομάδα και μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομλίας από τη Moody’s το spread είχε διαμορφωθεί στις 135 μονάδες βάσης οριακά χαμηλότερα από τις 136-137 μονάδες που ήταν πριν την αναβάθιση.
Πλέον η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου είναι στο 2,79% με αποτέλεσμα η διαφορά απόδοσης που χωρίζει το ελληνικό από το γερμανικό να είναι 141 μονάδες βάσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις