Πυρά κατά της ΕΕ για την πολιτική των κυρώσεων που εφαρμόζει απέναντι στη Ρωσία εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, υποστηρίζοντας πως αυτές όχι μόνο δεν βοηθούν την Ουκρανία, αλλά πλήττουν μόνο την Ευρώπη.
Σε δηλώσεις του στον ουγγρικό ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth, ο Orban είπε πως οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν βοηθούν την Ουκρανία και δεν συνδράμουν στη διευθέτηση της κρίσης, αλλά πλήττουν την ίδια την Ευρώπη.
Πίστευαν ότι η πολιτική των κυρώσεων θα έβλαπτε τους Ρώσους, αλλά βλάπτει εμάς περισσότερο» υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, αναφερόμενος κυρίως στους Ευρωπαίους πολιτικούς που ζητούν περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Λάθος τακτική, να το παραδεχθεί η Ευρώπη
Όπως είπε ο Όρμπαν, η Ουγγαρία εξαρχής ήταν αντίθετη στις κυρώσεις, από τη στιγμή που αυτές δεν βοηθούσαν την Ουκρανία.
«Η πολιτική των κυρώσεων δεν συντομεύει τη διάρκεια του πολέμου.
Η Ευρώπη πρέπει να παραδεχτεί ότι επέλεξε λάθος τακτική» επισήμανε ο Orban.
Νικήτρια η Κίνα, χαμένη η Ευρώπη
Ο Όρμπαν υποστήριξε πως ως αποτέλεσμα της επιβολής των κυρώσεων στη Ρωσία, η Ευρώπη είναι η μεγάλη χαμένη, η Κίνα η μεγάλη κερδισμένη και ότι οι ΗΠΑ δεν χάνουν.
«Η Κίνα κερδίζει, οι ΗΠΑ δεν χάνουν και η Ευρώπη υποφέρει» υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός αναφερόμενος αφενός στην ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και αφετέρου στην πρόσβαση της Κίνας στο ρωσικό πετρέλαιο και αέριο.
«Η Κίνα ήταν τελείως στο έλεος των Αράβων όσον αφορά το πετρέλειο, αλλά τώρα παίρνει πετρέλαιο από τη Ρωσία» υποστήριξε ο Όρμπαν, τονίζοντας σχετικά με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη μετά τις κυρώσεις, πως οι Ευρωπαίοι δεν πυροβόλησαν τα πόδια τους, αλλά τους πνεύμονες τους και πλέον δεν μπορούν να ανασάνουν.
«Σε κάποιες χώρες δεν θα υπάρχει αέριο, ενώ σε άλλες θα υπάρχει μόνο που θα είναι πανάκριβο» τόνισε ο Όρμπαν, επισημαίνοντας πως η Ουγγαρία ανήκει στην τελευταία κατηγορία των κρατών και για αυτό η κυβέρνηση του ανακοίνωσε ένα έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέλη της πολιτικής γραμματείας
- Αλυκή Βοιωτίας: Σε εξέλιξη φωτιά – Στάλθηκε 112 για εκκένωση
- Στο 60% οι εργασίες του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι Κρήτης
- Το τελευταίο αντίο στον Ντιόγκο Ζότα και τον αδερφό του
- Ερντογάν: Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για καμία χώρα ούτε για την Ελλάδα, εκτός εάν απειληθεί
- ΑΑΔΕ: Πρόστιμα για 8,3 χιλιάδες εικονικά τιμολόγια εκ των οποίων 3,5 χιλιάδες σε κατασκευαστικά έργα
- Μεσσηνία: Στάχτη 100 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης στο Νιοχώρι
- Γκ. Μαγιορκίνης: Ο κορονοϊός επέστρεψε με τη νέα παραλλαγή «Nimbus»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις