Το μικρό κόμμα ITN επέστρεψε στον πρόεδρο Ράντεφ την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού απέτυχε να συγκροτήσει σταθερό κυβερνητικό συνασπισμό
Το μικρό κόμμα There Is Such a People (ITN) της Βουλγαρίας επέστρεψε στον πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφ την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης αφού απέτυχε στην συγκρότηση σταθερού κυβερνητικού συνασπισμού, γεγονός που θέτει την Βουλγαρία και πάλι σε τροχιά πρόωρων εκλογών για έβδομη φορά κατά την τελευταία τριετία.
Το ITN ήρθε έκτο στις εκλογές της 8ης Ιουνίου και εξασφάλισε μόλις 16 έδρες στην 240μελή βουλή. Έλαβε την εντολή στις 29 Ιουλίου, αφού το GERB του Μπόικο Μπορίσοφ και το μεταρρυθμιστικό κόμμα «Συνεχίζουμε την αλλαγή» (PP) απέτυχαν να σχηματίσουν κυβέρνηση.
«Διαπιστώσαμε ότι δεν έχουμε κοινούς στόχους…επιστρέψαμε ανεκπλήρωτη την εντολή», δήλωσε στον πρόεδρο Ράντεφ ο επικεφαλής του ITN Τόρσκο Γιορντάνοφ.
Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας θα πρέπει τώρα θα διορίσει υπηρεσιακό πρωθυπουργό, ο οποίος θα προκηρύξει εκλογές, τις έβδομες από το 2021, οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν σε διάστημα δύο μηνών.
«Ο φαύλος κύκλος των ατελέσφορων εκλογών συνεχίζεται…και δεν προκαλεί μονάχα εκνευρισμό, αλλά επίσης απελευθερώνει σειρά καταστροφικών διαδικασιών», είπε ο Ρούμεν Ράντεφ.
Το κύμα διαδηλώσεων κατά της ενδημικής διαφθοράς το 2020 προκάλεσε την ανατροπή του υπό το κόμμα Gerb κυβερνητικού συνασπισμού.
Η τελευταία εκλογική αναμέτρηση ήταν αποτέλεσμα της κατάρρευσης του κυβερνητικού συνασπισμού στον οποίο συμμετείχε το GERB, που κατείχε την εξουσία κατά σχεδόν ολόκληρη την προηγούμενη 15ετία, και το PP.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μήνυμα Τζέιμι Ντίμον (JP Morgan) προς ΕΕ: «Χάνετε» και από την Κίνα και από τις ΗΠΑ
- Ύδρα: Μέσω ψηφιακής πλατφόρμας η κυκλοφορία οχημάτων στο νησί
- Διακοπές – ακρίβεια: Φιλοξενία, μαγείρεμα στο κατάλυμα και ψώνια σε σούπερ μάρκετ και φούρνους
- Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενου ΒΟΑΚ
- Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία: Κόπηκε η παροχή καυσίμου στο Boeing 787 – Οι διάλογοι των πιλότων
- Bloomberg: Η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – ΕΕ εξαρτάται από τα αυτοκίνητα, τα γεωργικά προϊόντα και τον… Τραμπ
- Aνασφάλιστα οχήματα: Βρέθηκαν πάνω από 300.000 και τους περιμένουν τσουχτερά πρόστιμα
- Συνήγορος του Καταναλωτή: Νέο πλαίσιο με δημιουργία ανεξάρτητης Αρχής το α΄εξάμηνο του 2026
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις