Με την καταχώριση στο ΓΕΜΗ της δικαστικής απόφασης που εγκρίνει τη μεταβίβαση του συνόλου της επιχείρησης
Ολοκληρώθηκε και τυπικά η διαδικασία εξυγίανσης της εταιρείας Παγωτά Δωδώνη, με την καταχώριση στο ΓΕΜΗ της δικαστικής απόφασης που εγκρίνει τη μεταβίβαση του συνόλου της επιχείρησης στην Κρεμερία Δωδώνη Μονοπρόσωπη Α.Ε., συμφερόντων του επιχειρηματία Έκτορα Μονεμβασιώτη του Παναγιώτη, υιό του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, ο οποίος ελέγχει και την αλυσίδα Φούρνοι Βενέτη. Η εξέλιξη σηματοδοτεί το τέλος μιας πολυετούς προσπάθειας εξυγίανσης.
Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επικύρωσε τη συμφωνία που είχε υπογραφεί στις 26 Νοεμβρίου 2024 μεταξύ της εταιρείας και της πλειοψηφίας των πιστωτών, ενώ η τελική της μορφή διαμορφώθηκε με ερμηνευτική δήλωση στις 21 Ιανουαρίου 2025. Η αίτηση για την επικύρωση είχε κατατεθεί δύο ημέρες μετά την αρχική υπογραφή, στις 28 Νοεμβρίου 2024.
Με βάση τη συμφωνία εξυγίανσης, το σύνολο του ενεργητικού των Παγωτών Δωδώνη μεταβιβάζεται στη νέα εταιρεία, όπως και όλες οι συμβατικές σχέσεις που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της μεταβίβασης. Η Κρεμερία Δωδώνη Μονοπρόσωπη ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2023 με αρχικό κεφάλαιο 100.000 ευρώ από τον Έκτορα Μονεμβασιώτη, υιό του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, ο οποίος ελέγχει και την αλυσίδα Φούρνοι Βενέτη.
Κατά τη χρήση του 2023, η Παγωτά Δωδώνη παρουσίασε αύξηση των πωλήσεων στα 7,212 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου, σημειώνοντας άνοδο 18,3% σε σχέση με το 2022. Οι πωλήσεις των καταστημάτων Franchise αυξήθηκαν κατά 9%, ενώ στον κλάδο HORECA καταγράφηκε άνοδος 28%.
Ωστόσο, οι καθαρές ζημιές αυξήθηκαν σημαντικά, ξεπερνώντας τα 3,290 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 2,314 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά. Η εταιρεία εμφάνισε βραχυπρόθεσμα δάνεια άνω των 38,8 εκατ. ευρώ, ενώ με την προσθήκη των υποχρεώσεων μίσθωσης το συνολικό ποσό ξεπερνούσε τα 39,4 εκατ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάνω από 61.000 εισιτήρια στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- Τσίπρας: Η ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης δεν είναι μία εύκολη υπόθεση
- Πάνω από 20 δισ. δολάρια χρηματοδότησης αναμένεται να αντλήσει η Anthropic
- Ποινή έως και ισόβια και αφαίρεση Ιθαγένειας για το σμήναρχο που συνελήφθη για κατασκοπεία
- Διορία 48 ωρών από το υπουργείο Παιδείας στο ΑΠΘ για εξηγήσεις για τα σοβαρά επεισόδια
- Νεφέλη Τίτα: Η Ελληνίδα σημαιοφόρος στην Τελετή Εναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- Λάθος σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με οικονομικές επιπτώσεις 44 δισ. δολαρίων
- Επενδυτικό πακέτο 2 δισ. δολάρια από τη Σαουδική Αραβία για τη Συρία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









