Για δεύτερη φορά ο όμιλος της Motor Oil γίνεται συνεταίρος με τη ΔΕΗ, μέσω της συμφωνίας εξαγοράς της Unagi Α.Ε., που ανακοίνωσε ο τελευταίος.
Η θυγατρική More εξαγοράζει το 75% της Unagi Α.Ε. με το 25% να διατηρούν οι αδελφοί Γιώργος και Χρήστος Μανωλόπουλος, που ήταν οι αρχικοί μέτοχοι. H Unagi ελέγχει το 51% των εταιριών Baliaga, Pivot Solar και Teichio, στις οποίες το 49% ελέγχεται από τη ΔΕH Ανανεώσιμες, μετά τη συμφωνία που συνήψαν οι δύο εταιρίες πέρσι τον Ιούνιο.
Έτσι, μέσω της Unagi, η More θα ελέγχει το 51% των τριών θυγατρικών, για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, που θα της προσδώσουν επιπλέον δυναμική στον τομέα της πράσινης ενέργειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα εξαγοράς του 75% δεν είναι ανάλογο της αξίας κτήσης των τίτλων, καθώς συμφωνήθηκε να διατεθούν τα περισσότερα κεφάλαια για την ανάπτυξη των έργων ΑΠΕ, που διαθέτουν στο χαρτοφυλάκιο τους οι τρεις θυγατρικές της Unagi.
Να θυμίσουμε ότι Motor Oil και ΔΕΗ συμπράττουν στην εταιρία Hellenic Hydrogen, με ποσοστά 51% και 49% αντίστοιχα.
Το αποτύπωμα θα φανεί στο ταμπλό…
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις