Στον συγκεκριμένο στρατιωτικό αποδίδεται η κατηγορία της «συλλογής και μετάδοσης μυστικών πληροφορίων στρατιωτικής σημασίας σε τρίτους»
Στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας διοικητής στη Σμηναρχία Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών – Ηλεκτρονικών (μονάδα 128 ΣΕΤΙ) στο Καβούρι είναι ο στρατιωτικός εν ενεργεία που συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης 5 Φεβρουαρίου για κατασκοπεία, μέσα στο στρατόπεδο που υπηρετούσε.
Στο συγκεκριμένο στρατιωτικό αποδίδεται η βαριά κατηγορία της «συλλογής και μετάδοσης μυστικών πληροφορίων στρατιωτικής σημασίας σε τρίτους» και σύμφωνα με πληροφορίες για λογαριασμό ξένης μεγάλης δύναμης (Κίνας).
Επίσης, συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στις «μυστικές πληροφορίες στρατιωτικής σημασίας» περιλαμβάνονται και ΝΑΤΟϊκά σχέδια.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο αξιωματικός δίνει κατάθεση στις αρμόδιες Αρχές, ενώ τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί εις βάρος τους φέρονται να είναι «πολύ σοβαρά». Όπως φαίνεται, διέρρεε τις πληροφορίες έναντι αμοιβής ενώ φέρεται να είχε επιχειρήσει να στρατολογήσει και άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης, είναι το γεγονός ότι στον εντοπισμό και τη σύλληψη του συγκεκριμένου στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων ενεπλάκη η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας:
«Την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026, τις πρωινές ώρες, οι αρμόδιες στρατιωτικές αρχές προέβησαν στη σύλληψη στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων. Η εν λόγω σύλληψη έλαβε χώρα εντός στρατιωτικού χώρου, σε συνεργασία και συντονισμό με λοιπές κρατικές υπηρεσίες (παρουσία εξουσιοδοτημένου εισαγγελικού οργάνου), κατόπιν σαφών ενδείξεων τέλεσης αξιόποινων πράξεων σύμφωνα με τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, δηλαδή συλλογής και μετάδοσης μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας σε τρίτους, με κίνδυνο την πρόκληση βλάβης στα εθνικά συμφέροντα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- FREE NOW: Νέα αύξηση κεφαλαίου 9,38 εκατ. ευρώ με συμψηφισμό χρέους
- Νέα σκιά στο Qatargate: Ο γιος Αβραμόπουλου στην QatarEnergy και η απάντηση του πρώην Επιτρόπου
- Νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν απάντησε και χτύπησε αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
- Προεδρική οργή μετά το “Εθνικό φιάσκο” στη Νότια Κορέα για τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ
- Το Ισραήλ αναγνωρίζει ομόφωνα τη γενοκτονία των Αρμενίων και πυροδοτεί νέα ένταση με την Τουρκία
- Απόλυτος κυρίαρχος στο γκραν πρι της Αυστρίας ο Τζορτζ Ράσελ
- Περισσότεροι από 1300 θάνατοι λόγω καύσωνα στην Ευρώπη
- Σε ύφεση η φωτιά στο Πευκάλι Κορινθίας μετά από ολονύχτια μάχη με τους ανέμους
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









