Σxεδόν στα υψηλά ημέρας και πάνω από τις 570 μονάδες έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, λαμβάνοντας ένα γενναίο χέρι βοήθειας από τη μετοχή της ΕΕΕ, η οποία δεν επέτρέψε να επηρεάσουν την αγορά οι κινήσεις διόρθωσης που εκδηλώθηκαν.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,89% στις 572,33 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 567,89 μονάδων (+0,11%) και 572,38 μον. (+0,90%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 18,6 εκατ. ευρώ, ο όγκος ανήλθε στα 22 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων οι 129 χιλ. διακινήθηκαν μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 1,20%, στις 1.525,66 μονάδες, ενώ στο +0,66% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 711,95 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,67% στις 658,86 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, οι συναλλαγές κινήθηκαν σχεδόν στο ίδιο μοτίβο με τις προηγούμενες ημέρας, με τις συναλλαγές να παραμένουν χαμηλές. Ωστόσο, πλην της ΕΕΕ, θετική ήταν και η παρουσία της Λάμδα, η οποία έκλεισε με κέρδη 2,03%, ενώ αίσθηση προκάλεσε και το come back της Eurobank, η οποία από -1,61% έκλεισε στο… +1,61%.
Άνω του 1% ήταν και τα κέρδη σε ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ.Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Aegean, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ, Grivalia, Ελληνικά Πετρέλαια, Folli Follie, ΜΕΤΚΑ, Τιτάν και Jumbo, ενώ Βιοχαλκο, Motor Oil, Πειραιώς, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ έκλεισαν χωρίς μεταβολή.
Με μικρές απώλειες έκλεισαν οι Μυτιληναίος και Εθνική, αν και προσπάθησαν να ανατρέψουν το αρνητικό τους πρόσημο, ενώ η Alpha Bank ολοκλήρωσε στο -1,70%, η ΓΕΚ Τέρνα στο -2,01% και ο ΟΛΠ στο -1,45%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Άρειος Πάγος: Νέος εισαγγελέας ο Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, νέα πρόεδρος η Αναστασία Παπαδοπούλου
- Προς αλλαγή στάσης ο Τραμπ για την Ουκρανία
- Ανακλήθηκε το λικέρ Mozart της εταιρείας Mozart Distillerie GmbH
- Φωτιά τώρα στα Μεσοχώρια Ευβοίας – Μήνυμα 112
- Κασσελάκης: Νέα δικογραφία στη Βουλή, εμπλέκει Θεοδωρικάκο
- Στο Καστέλι το Σάββατο ο Χρίστος Δήμας για αυτοψία στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο
- Εν ψυχρώ δολοφονία στην Αγία Παρασκευή, αναζητείται ο δράστης
- Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κορωπί
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις