Αγορές

Pantelakis Securities: Ανεβάζει στα 36 ευρώ την τιμή – στόχο για την μετοχή της Jumbo

Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για ρεκόρ καθαρών κερδών το 2023, με ετήσια άνοδο 19% στα 296 εκατ. ευρώ

Σε αύξηση της τιμής – στόχου για τη μετοχή της Jumbo προχώρησε η Pantelakis Securities, δίνοντας σύσταση «overweight» και προβλέποντας νέο ρεκόρ κερδοφορίας για το 2023. Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή εταιρεία αύξησε την τιμή στόχο για την εισηγμένη στα 36 ευρώ ανά μετοχή, από 33 ευρώ ανά μετοχή προηγουμένως.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Pantelakis Securities, οι εξαιρετικές προοπτικές για την κερδοφορία της Jumbo ισχυροποιούνται από την αύξηση των πωλήσεων και τα ανοδικά περιθώρια, τα οποία δίνουν τον τόνο για νέα διαδοχικά ιστορικά υψηλά κατά την περίοδο 2023-2025.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει επίσης πως η ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική και τα αμυντικά «διαπιστευτήρια» της Jumbo, σε συνδυασμό με τις υψηλές και βιώσιμες διανομές μερισμάτων, αποτελούν τους παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω αναθεώρηση (rerating) της αξιολόγησης της Pantelakis για την Jumbo.

Στην ανάλυσή της, η Pantelakis κάνει επίσης λόγο για ρεκόρ καθαρών κερδών το 2023, εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων, με ετήσια άνοδο 19% στα 296 εκατ. ευρώ. Η «εκτόξευση» της κερδοφορίας οφείλεται στην ταχεία αύξηση των πωλήσεων, το σταθερό μικτό περιθώριο κέρδους και το στενό έλεγχο του κόστους, επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Παράλληλα, προβλέπει αύξηση των κερδών κατά 11% στο β’ εξάμηνο του περασμένου έτους, έχοντας προηγηθεί ένα «άλμα» της τάξης του 36% το α’ εξάμηνο. Το «χάσμα» μεταξύ των δύο εξαμήνων οφείλεται στην επιβράδυνση του κύκλου εργασιών από 20% το πρώτο στο 10% κατά το δεύτερο εξάμηνο, με την ώθηση από τις αυξήσεις των τιμών που εφαρμόστηκαν στα τέλη του 2022 να χάνει τη δυναμική της.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

TAGS:

close menu