Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Χωρίς τον Ιβάν Σαββίδη οι πανηγυρισμοί για το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας του

Εδώ και καιρό ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται στην Ελλάδα

Το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας του κατέκτησε την Κυριακή (19 Μαΐου 2024)  ο ΠΑΟΚ, με τη Θεσσαλονίκη να “φλέγεται” όλο το βράδυ από τα πανηγύρια των χιλιάδων οπαδών του.

Ο δικέφαλος του βορρά, ήταν η καλύτερη κατά τεκμήριο ομάδα της χρονιάς στη χώρα μας και δικαιωματικά πήρε το πρωτάθλημα, μετά τη νίκη του στο Κλεάνθης Βικελίδης επί του “μισητού” αντιπάλου του Αρη με 2-1. 

Ωστόσο, ο τίτλος αυτός πανηγυρίστηκε χωρίς τον ιδιοκτήτη και χρηματοδότη του συλλόγου, Ιβάν Σαββίδη.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, δεν βρίσκεται εδώ καιρό στη χώρα μας, ίσως λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ στους Ρώσους υπηκόους λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και ενδεχομένως για θέματα ασφαλείας. Ετσι ο ιδιοκτήτης της ομάδας δεν θα μπορέσει να ανάψει το καθιερωμένο κεράκι στην εκκλησία που ο ίδιος έκανε δωρεά στο χωριό από το οποίο κατάγεται, το Πρόχωμα Κιλκίς, ένα πιστό αντίγραφο του ναού του Αγίου Πνεύματος στη Σάντα της Γεωργίας.

Ο Ιβάν Σαββίδης με τη δωρεά θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα του Ιγνάτιου και της μητέρας του Κλεονίκης και στην αυλή της εκκλησίας υπάρχει και η προτομή του Ιγνάτιου Σαββίδη. Στον ίδιο ναό, μάλιστα, τελέστηκε και ο γάμος του γιου του, το καλοκαίρι του 2016.

Εκεί υπάρχει και μια αγιογραφία στην άκρη της οποίας εμφανίζεται σύσσωμη η οικογένεια Σαββίδη να κρατάει στα χέρια της την εκκλησία του Αγ. Πνεύματος της Σάντας και να την προσφέρει στον θεό.

Μπορεί λοιπόν, να μην βρίσκεται ο ίδιος στη χώρα μας, οι λοιποί συγγενείς όμως, οι οποίοι πίνουν νερό στο όνομά του, θα κάνουν το χρέος τους και θα γιορτάσουν τη μεγάλη επιτυχία της ποδοσφαιρικής ομάδας με μία επίσκεψη στον Ναό του Αγίου Πνεύματος…

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu