Σύμφωνα με το Der SPIEGEL και το Reporters United ο Γιώργος Πατεράκης φέρεται να διευκόλυνε συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων πολιτικών και εταιρειών που περιλαμβάνονταν στο πελατολόγιο της εταιρείας συμβούλων του MCI
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα επιβεβαίωσε στο Der Spiegel ότι ο Γιώργος Πατεράκης παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου την περασμένη εβδομάδα μετά από “μακρά σκέψη”. Το όνομά του έχει έκτοτε αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα.
Την περασμένη Δευτέρα, το Der SPIEGEL και το Reporters United απέστειλαν ερωτηματολόγια σε εκπροσώπους του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου με αφορμή εσωτερικά έγγραφα που έδειχναν ότι ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιώργος Πατεράκης, διευκόλυνε συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων πολιτικών και εταιρειών που περιλαμβάνονταν στο πελατολόγιο της εταιρείας συμβούλων του, MCI, κατά τη διάρκεια δύο ταξιδιών στο Βερολίνο το 2022. Οι συναντήσεις αυτές δημιούργησαν ερωτήματα σχετικά με το αν ο Πατεράκης παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας του Επιμελητηρίου (εδώ το σχετικό ρεπορτάζ).
Την περασμένη εβδομάδα, ο σύμβουλος αρνήθηκε οποιαδήποτε “φερόμενη παραβίαση” του κώδικα δεοντολογίας του Επιμελητηρίου, δηλώνοντας ότι οι πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες του και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας MCI υπόκεινται σε εμπιστευτικότητα.
Το DIHK υποστήριξε ότι δεν έχει “καμία γνώση” για τους πελάτες του Πατεράκη. Ωστόσο, οι απαντήσεις του φάνηκε να υποδηλώνουν πιθανή αποστασιοποίηση από τον τελευταίο. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις εμπιστευτικές συναντήσεις στο Βερολίνο και μια πιθανή παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας, ένας εκπρόσωπος δήλωσε: “Για το DIHK, η ανάμειξη τέτοιων συμφερόντων δεν είναι αποδεκτή. Θα ερχόταν επίσης σε αντίθεση με τη βασική ιδέα ενός επιμελητηρίου που επικεντρώνεται στα συνολικά συμφέροντα των εταιρειών-μελών του”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ψάθα: Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες – Εκκένωση του οικισμού, νέο 112 για Αλεποχώρι και Λούμπα
- METLEN ENERGY & METALS PLC - TR-1: Standard form for notification of major holdings (Ορθή Επανάληψη)
- QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με φόντο τις ελπίδες αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
- Νέα σύμβαση της ΑΒΑΞ με το ΑΝΑΤΟΛΙΑ για την κατασκευή πανεπιστημιακού κτιρίου 4.500 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη
- Σαουδική Αραβία: Μειώθηκαν οι εξαγωγές αργού τον Ιούλιο
- Τραμπ: «Η ηγεσία του Ιράν είναι απίστευτα διπρόσωπη!»
- CENERGY HOLDINGS S.A. - Ενημέρωση επενδυτών και αναλυτών επί των αποτελεσμάτων A’ εξαμήνου 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








