Ολοκληρώθηκε μετά τις 3 τα ξημερώματα σήμερα η μαραθώνια συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, η οποία διήρκησε περισσότερες από 15 ώρες και κάλυψε όλη τη γκάμα των βασικών θεμάτων της διαπραγμάτευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη μαραθώνια αυτή επαφή καταγράφηκε η απόσταση που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών στα μέτωπα των «κόκκινων» δανείων και του ασφαλιστικού, ενώ επήλθε συμφωνία στο ζήτημα του πακέτου των έμμεσων φόρων, με την αύξηση του συντελεστή 23% του ΦΠΑ σε 24%.
Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο μετά το τέλος της συνάντησης για «ένα διάλειμμα ωρών» και επανεκκίνηση διαπραγματεύσεων σήμερα στις 10.00. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε σύγκλιση «αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο», κατά τη διάρκεια του βραδινού γύρου επισκόπησης των βασικών εκκρεμοτήτων. Ερωτηθείς εάν περιμένει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο στον νέο γύρο συζητήσεων, απάντησε «θα δούμε».
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι εκπρόσωποι των θεσμών θα αναχωρήσουν σήμερα το απόγευμα για το ‘Αμστερνταμ, όπου θα συνεδριάσει αύριο το πρωί το άτυπο Eurogroup υπό την ολλανδική προεδρία και με την παρουσία της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Euronext: Αύξηση 12,6% για τα EBITDA το γ’ τρίμηνο – Στα 169,0 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
- Πιερρακάκης: Επί ΣΥΡΙΖΑ έκλεισαν 77 υποκαταστήματα ΕΛΤΑ και έγιναν 100 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις
- Έλι Κοέν: Ξανά στο τραπέζι ο αγωγός αερίου από Ισραήλ μέσω Κύπρου – Ελλάδας
- Lamda: Στις 12 Νοεμβρίου ξεκινάει η δημόσια προσφορά για το 7ετές ομόλογο έως 500 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες – Βουτιά 14,5% από Air France – KLM
- Σομαλία: 5 Έλληνες στο πλήρωμα του τάνκερ της Latsco Marine που κατέλαβαν πειρατές
- Πιερρακάκης για κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ: Δεν ήταν μόνο επικοινωνιακό, αλλά και επιχειρησιακό λάθος
- ElvalHalcor: Όγδοη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








