Παρούσα στο έκτακτο σημερινό Eurogroup για την Ελλάδα θα είναι η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde.
Ωστόσο, παραμένει άγνωστο τι στάση θα τηρήσει η κα.Lagarde κατόπιν των ραγδαίων εξελίξεων με το αίτημα της Ελλάδας για παράταση και της απορριπτικής απάντησης από το Βερολίνο.
Σημειώνεται πως χθες ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι οι συζητήσεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται γύρω από την πιθανή επέκταση του ευρωπαϊκού προγράμματος για στήριξη της Ελλάδας, το οποίο λήγει στο τέλος του Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.
Το πρόγραμμα του ΔΝΤ υποστήριξης της Ελλάδας έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τον Μάρτιο του 2016» τόνισε ο Gerry Rice προσθέτοντας ότι πρόκειται για δύο «ξεχωριστά προγράμματα».
«Τα προγράμματά μας εξελίσσονται, ανάλογα με τις αλλαγές και την προσαρμογή, σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες περιστάσεις και συνθήκες.
Γι’ αυτό, έχουμε αυτές τις τριμηνιαίες αξιολογήσεις του προγράμματος, όπου γίνεται ο απολογισμός σε συνεργασία με τις Αρχές.
Και πάλι, αυτό είναι πρότυπο όχι μόνο για την Ελλάδα.
Αυτή είναι μια τυπική διαδικασία λειτουργίας του Ταμείου» ανέφερε ο Rice. Η συνεδρίαση του Eurogroup είναι προγραμματισμένη για τις 16:00 μετά το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης
- Cyprus Mail: Η Τουρκία στέλνει την Κυριακή (8/3) τέσσερα F-16 στα κατεχόμενα
- Οι ΗΠΑ στέλνουν και το αεροπλανοφόρο «USS George H.W. Bush» στη Μέση Ανατολή
- ΕΟΔΥ: Παραιτήθηκε ολόκληρο το επιστημονικό συμβούλιο
- Τραμπ: Το Ιράν από νταής έχει μετατραπεί στον ηττημένο της περιοχής – Θα χτυπηθεί πολύ σκληρά
- «Aσημένιος» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού o Λευτέρης Πετρούνιας
- Ινδία: Αυξήσεις στις τιμές του υγροποιημένου αερίου πετρελαίου λόγω Μέσης Ανατολής
- Κικίλιας για αύξηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Καμία πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει, υπάρχει ήδη πίεση από το πετρέλαιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






