Πολιτική

Παρουσία Μητσοτάκη «Η μεγάλη επιστροφή» του Αλέξη Πατέλη

Financialreport.gr

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο Αμφιθέατρο «Ίδρυμα Ωνάση» της Εθνικής Πινακοθήκης

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρώην υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Μιχάλη Πικραμένου, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και πολλών Υπουργών, βουλευτών και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας, πραγματοποιήθηκε απόψε η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη, «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στο Αμφιθέατρο «Ίδρυμα Ωνάση» της Εθνικής Πινακοθήκης.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, η Αναπληρώτρια Επικεφαλής Τμήματος Ανάλυσης Οικονομικών Κινδύνων του ESM, Μαριαλένα Αθανασοπούλου και η χρονογράφος και συγγραφέας, Ρέα Βιτάλη.

Ο ίδιος ο συγγραφέας και Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού (2019-2024) Αλέξης Πατέλης δήλωσε: «Η Μεγάλη Επιστροφή είναι αυτή της Ελλάδας. Η χώρα μας έχει διανύσει έναν μεγάλο δρόμο. Το βιβλίο λοιπόν περιγράφει πώς ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό, πώς φτάσαμε μέχρι την επενδυτική βαθμίδα και στο εξώφυλλο του Economist ως η Χώρα της Χρονιάς. Όπως είπε και το βίντεο που προβλήθηκε στην αρχή, αυτό που ακούς στο εξωτερικό είναι: “Πώς τα καταφέρατε εσείς οι Έλληνες”».

Στάθηκε ιδιαίτερα σε ένα στιγμιότυπο που περιγράφει στο βιβλίο: «Στις 25 Μαρτίου 2024, στο Μόντρεαλ, μια ηλικιωμένη Ελληνοκαναδή μου είπε: “Σας ευχαριστώ που με κάνατε ξανά περήφανη που είμαι Ελληνίδα, που δεν αισθάνομαι πια την ντροπή που είχα την προηγούμενη δεκαετία”. Είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω όσο ζω».

Κλείνοντας, τόνισε: «Πατριωτισμός δεν είναι οι κορώνες, και τα μεγάλα λόγια. Δεν είναι ούτε το “go back κ. Μέρκελ, go back κύριε Σόιμπλε”, όπως έλεγε ο κ. Τσίπρας, ούτε να καπηλεύεσαι τα εθνικά σύμβολα με κραυγές και διαρκείς επικλήσεις στο ένδοξο παρελθόν μας, όπως κάνει η ακροδεξιά. Πραγματικός πατριωτισμός είναι να βοηθάς τη χώρα σου ουσιαστικά να γίνει πιο ισχυρή. Είναι να συμβάλλεις με πράξεις για μια Ελλάδα πιο δυνατή και πιο υπερήφανη».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότερα από 300 άτομα, μεταξύ των οποίων, από την κυβέρνηση οι υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης, Χρήστος Δήμας, Σοφία Ζαχαράκη, Νίκη Κεραμέως, Λίνα Μενδώνη, Δόμνα Μιχαηλίδου, Άκης Σκέρτσος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ειρήνη Αγαπηδάκη και Νίκος Παπαθανάσης καθώς και οι υφυπουργοί Θανάσης Κοντογεώργης, Παύλος Μαρινάκης, Γιώργος Μυλωνάκης, Θάνος Πετραλιάς, Νίκος Τσάφος και Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Από τον τραπεζικό τομέα, οι Φωκίων Καραβίας, Χρήστος Μεγάλου και Βασίλης Ψάλτης.

Παρευρέθηκαν επίσης ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σκρέκας, ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Μιχάλης Αργυρού.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu