Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Καταψηφίζει το νομοσχέδιο για ενίσχυση του εισοδήματος

Περιλαμβάνει οριζόντια αποσπασματικά μέτρα που κινούνται σε επιδοματική λογική και δεν αντιμετωπίζει μείζονα ζητήματα όπως την ακρίβεια και τα προβλήματα στέγασης.

Καταψηφίζει, επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του εισοδήματος το ΠΑΣΟΚ. Ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, που είχε διατηρήσει επιφυλάξεις για την τελική στάση του κόμματός του, δήλωσε πριν από λίγο ότι το νομοσχέδιο πρέπει να καταψηφιστεί διότι περιλαμβάνει οριζόντια αποσπασματικά μέτρα που κινούνται σε επιδοματική λογική, μια λογική που δεν μπορεί να στηρίξει τους πολίτες, δεν αντιμετωπίζει μείζονα ζητήματα όπως την ακρίβεια και τα προβλήματα στέγασης.

“Το πρώτο νομοσχέδιο της νέας τετραετίας της ΝΔ περιλαμβάνει οριζόντια μέτρα αποσπασματικά, συνεχίζεται η επιδοματική λογική. Μια από τα ίδια. Και μόνο αυτός ο λόγος είναι για εμάς λόγος για να καταψηφίσουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο”, είπε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Βουλή σήμερα το νομοσχέδιο για τη στήριξη του εισοδήματος

Κατά τη διαδικασία της δεύτερης ανάγνωσης στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ, κατά το ΚΚΕ. Τα υπόλοιπα κόμματα θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

“Εμείς είμαστε εδώ για να αναδείξουμε την βασική πρότασή μας για το δημογραφικό, την κλιματική αλλαγή και τις ανισότητες”, είπε ο κ. Κουκουλόπουλος και εξήγησε ότι σε αυτά τα τρία κρίσιμα μέτωπα, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποφύγει να δώσει ολοκληρωμένη απάντηση και δείγμα γραφής αυτής της πολιτικής της είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Ελλάδα

close menu