Από την αρχή του πολέμου
Περίπου 90 πλοία, συμπεριλαμβανομένων δεξαμενόπλοιων πετρελαίου, έχουν διασχίσει τα Στενά του Ορμούζ από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν, ενώ η χώρα συνεχίζει να εξάγει εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, παρά το γεγονός ότι η θαλάσσια οδός θεωρείται ουσιαστικά κλειστή, σύμφωνα με δεδομένα ναυτιλιακών και εμπορικών πλατφορμών.
Πολλά από τα πλοία που πέρασαν από τα Στενά πραγματοποίησαν λεγόμενες «σκοτεινές» διελεύσεις, αποφεύγοντας τις δυτικές κυρώσεις και το σχετικό έλεγχο. Σύμφωνα με τη ναυτιλιακή εταιρεία δεδομένων Lloyd’s List Intelligence, αρκετά από αυτά πιθανόν να συνδέονται με το Ιράν. Πιο πρόσφατα, πλοία που συνδέονται με την Ινδία και το Πακιστάν κατάφεραν επίσης να διασχίσουν το πέρασμα, καθώς οι κυβερνήσεις εντείνουν τις διαπραγματεύσεις.
Η πλειονότητα της ναυτιλιακής κίνησης μέσω των Στενών του Ορμούζ, μιας κρίσιμης θαλάσσιας οδού για τη μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου που καλύπτει περίπου το ένα πέμπτο της παγκόσμιας προμήθειας αργού πετρελαίου, έχει σχεδόν σταματήσει από τις αρχές Μαρτίου, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος. Περίπου 20 πλοία έχουν δεχθεί επιθέσεις στην περιοχή.
Παρόλα αυτά, το Ιράν έχει καταφέρει να εξάγει πάνω από 16 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τις αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις της πλατφόρμας ανάλυσης εμπορικών δεδομένων Kpler. Λόγω των δυτικών κυρώσεων και των σχετικών κινδύνων, η Κίνα παραμένει ο μεγαλύτερος αγοραστής ιρανικού πετρελαίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πόθεν έσχες Στέφανου Κασσελάκη: Εισοδήματα από επενδυτικές κινήσεις 3,87 εκατ. δολ. και δάνεια 1,58 εκατ. δολ.
- Πόθεν έσχες Βαγγέλη Μεϊμαράκη: Δηλωθέν εισόδημα 289.678 ευρώ, καταθέσεις 1,41 εκατ. ευρώ και οφειλές 227.593 ευρώ
- Πόθεν έσχες Γεωργίας Μαρτίνου: Ίσως η πιο ευκατάστατη πολιτικός με εισοδήματα, 110 ακίνητα και εταιρείες εκατομμυρίων
- Πόθεν έσχες Γιάννη Μανιάτη: Εισοδήματα 206.665 ευρώ, επενδύσεις 136.273 ευρώ και καταθέσεις 176.162 ευρώ
- Πόθεν έσχες Ανδρέα Λοβέρδου: Εισοδήματα 75.897 ευρώ, καταθέσεις 17.104 ευρώ και δανειακές υποχρεώσεις 188.170 ευρώ
- Y/KNOT INVEST A.E. - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας του Ν. 3556/2007 (Γνωστοποίηση συναλλαγών)
- Πόθεν έσχες Πέτρου Κόκκαλη: Eισοδήματα 290.761 ευρώ, επενδύσεις 908.427 ευρώ, 23 ακίνητα, σκάφος και επιχειρήσεις
- Πόθεν έσχες Όλγας Κεφαλογιάννη: Εισόδημα 70.465 ευρώ, καταθέσεις 1,18 εκατ. ευρώ και 21 ακίνητα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








