Ήπια πτωτικά έκλεισε τελικά το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς κατάφερε να περιορίσει «εσωτερικά» τις διορθώσεις των περισσοτέρων τίτλων του, λαμβάνοντας ισχυρές στηρίξεις από μερίδα του τραπεζικού κλάδου, αλλά και από τις μετοχές του Ελλάκτωρα και της Aegean.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,09% στις 787,32 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 781,41 μονάδων (-0,84%) και 791,84 μονάδες (+0,48%). Ο τζίρος ανήλθε στα 66 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 30 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,3 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,10%, στις 1.883,79 μονάδες, ενώ στο +0,17% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.072,73 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,26% στις 509,95 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η Τέρνα Ενεργειακή με το -3,27% επηρέασε το τελικό πρόσημο της αγοράς, όπως και η ΕΧΑΕ με το -2,13% που σημείωσε. Άνω του 1% ήταν η πτώση σε Φουρλή, Σαράντη, ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Titan και ΕΥΔΑΠ.
Στον αντίποδα, το άλμα του +6,19% του Ελλάκτωρα και του 4,15% της Aegean προσέφεραν στηρίξεις στην αγορά, με τον ΑΔΜΗΕ να ακολουθεί με +2,14%. Άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Alpha Bank, Εθνική και Βιοχάλκο, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Eurobank, Motor Oil, Πειραιώς και Λάμδα. Χωρίς μεταβολή η Jumbo.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ: «Θα μιλήσω με τον Σι στο τέλος της εβδομάδας – Οι δασμοί δεν θα επανέλθουν στο 145%»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκαναν το 3Χ3 με αέρα από τις αμοιβαίες μειώσεις δασμών ΗΠΑ – Κίνας
- Google: Η ιταλική Moltiply κατέθεσε μήνυση και ζητά αποζημίωση 3 δισ. ευρώ
- Εθνική Τράπεζα: Ολοκλήρωση της συναλλαγής Frontier III
- Τραμπ: «Ανοιχτό» το ενδεχόμενο να πάω στην Τουρκία για τις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας
- Eurobank: Αγορά 750.110 ιδίων μετοχών με μέση τιμή 2,4789 ευρώ ανά μετοχή
- Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Μειωμένα 8,1% στα 26,2 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο
- Χρηματιστήριο: Πάνω και από τις 1.770 μονάδες – Νέο «ξέσπασμα» από τις τράπεζες – Ράλι 6,97% από ElvalHalcor
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις