Διεθνή

Πεσκόφ: Ζητά “σύνεση” μετά τη διαταγή του Τραμπ για την ανάπτυξη υποβρυχίων

Financialreport.gr

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε πως η Ρωσία δεν θεωρεί ότι η δήλωση του Τραμπ σηματοδοτεί κάποια κλιμάκωση στην πυρηνική ένταση

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως άπαντες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όσον αφορά τις δηλώσεις σχετικά με πυρηνικά όπλα, στην πρώτη απάντησή του στη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι διέταξε να αναπτυχθούν αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υποβάθμισε σήμερα τη σημασία της ανακοίνωσης που έκανε ο Τραμπ την περασμένη Παρασκευή, δηλώνοντας ότι διέταξε δύο υποβρύχια να μετακινηθούν προς «τις κατάλληλες περιοχές», ως απάντηση σε σχόλια του πρώην προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σχετικά με τον κίνδυνο πολέμου ανάμεσα στους δύο εξοπλισμένους με πυρηνικά αντιπάλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραμπ: Με ανάπτυξη πυρηνικών υποβρυχίων απαντά στις προκλήσεις Μεντβέντεφ

"Τα λόγια συχνά οδηγούν σε απρόβλεπτες συνέπειες"

«Στην προκειμένη περίπτωση, είναι προφανές ότι τα αμερικανικά υποβρύχια βρίσκονταν ήδη σε αποστολή μάχης. Πρόκειται για μια διαδικασία σε εξέλιξη, αυτό είναι το πρώτο», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

«Εν γένει ωστόσο, όπως είναι φυσικό, δεν θα θέλαμε να εμπλακούμε σε μια τέτοια αντιπαράθεση και δεν θα θέλαμε να κάνουμε οποιοδήποτε σχετικό σχόλιο», πρόσθεσε. «Φυσικά πιστεύουμε πως όλοι θα πρέπει να είναι πολύ, πολύ προσεκτικοί με την πυρηνική ρητορική».

Ο Πεσκόφ δήλωσε πως η Ρωσία δεν θεωρεί ότι η δήλωση του Τραμπ σηματοδοτεί κάποια κλιμάκωση στην πυρηνική ένταση.

«Δεν πιστεύουμε ότι μιλάμε τώρα για οποιαδήποτε κλιμάκωση. Είναι σαφές ότι συζητούνται πολύ περίπλοκα, πολύ ευαίσθητα ζητήματα, τα οποία φυσικά αντιμετωπίζονται πολύ συναισθηματικά από πολλούς ανθρώπους», δήλωσε.

Ο Πεσκόφ αρνήθηκε να απαντήσει άμεσα, όταν ερωτήθηκε αν το Κρεμλίνο έχει προσπαθήσει να προειδοποιήσει τον Μεντβέντεφ να αμβλύνει τη διαδικτυακή λογομαχία του με τον Τραμπ.

«Ακούστε, σε κάθε χώρα, μέλη της ηγεσίας… έχουν διαφορετικές απόψεις για πράγματα που συμβαίνουν, διαφορετικές στάσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πολύ, πολύ ανένδοτοι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και σε ευρωπαϊκές χώρες, έτσι αυτό συμβαίνει πάντα», δήλωσε.

«Το κύριο όμως είναι, φυσικά, η θέση του Προέδρου (Βλαντίμιρ) Πούτιν», τόνισε ο Πεσκόφ. «Γνωρίζετε ότι στη χώρα μας η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται από τον αρχηγό του κράτους, δηλαδή από τον Πρόεδρο Πούτιν».

Παρά την ένταση αυτή, ο απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ, ο Στιβ Γουίτκοφ, αναμένεται αυτή την εβδομάδα στη Ρωσία, μερικές ημέρες πριν από την εκπνοή του τελεσιγράφου που έχει τεθεί από τον αμερικανό πρόεδρο στον ρώσο ομόλογό του.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα πως η επίσκεψη αυτή θα είναι «σημαντική και χρήσιμη».

«Χαιρόμαστε πάντα να βλέπουμε τον κ. Γουίτκοφ στη Μόσχα και να είμαστε σε επαφή μαζί του», δήλωσε προσθέτοντας ότι «δεν αποκλείεται» μια συνάντηση του αμερικανού απεσταλμένου με τον πρόεδρο Πούτιν.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu