Ελλάδα

Πέθανε ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας

Την είδηση του θανάτου του Νίκου Ζήγρα ανακοίνωσε ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης με ανάρτησή του στο Facebook

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε ο Νίκος Ζήγρας, ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος είχε καταθέσει στις δίκες για τα εξοπλιστικά προγράμματα επί της θητείας του πρώην υπουργού Άμυνας.

Την είδηση του θανάτου του Νίκου Ζήγρα ανακοίνωσε ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης με ανάρτησή του στο Facebook.

Τον Μάιο του 2022 ο Νίκος Ζήγρας είχε καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του «χρυσού ασφαλιστηρίου» της Ελβετίας ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων (481.000 ευρώ) με το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων να του επιβάλει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Όλη η ανάρτηση για τον θάνατο του Νίκου Ζήγρα

Ο Νίκος Ζήγρας (5.10.1937 – 9.7.2024), ο εξάδελφος του υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, έκλεισε τα μάτια του για τελευταία φορά πριν λίγη ώρα, σε ηλικία 87 ετών.

Από κύριος κατηγορούμενος σε 57 κατηγορίες ξεπλύματος χρήματος από δωροδοκίες για τις οποίες δήλωσε ένοχος, βρέθηκε μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, βοηθώντας τις δικαστικές αρχές στην Ελλάδα, την Αυστρία, την Ελβετία και τη Γερμανία να θεμελιώσουν κατηγορίες κατά εκατοντάδων υπουργών, πολιτικών, τραπεζικών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων σε όλο τον κόσμο.

Οι υποθέσεις, των οποίων βοήθησε να ξετυλίξει το νήμα, μνημονεύονται σε ακαδημαϊκά εγχειρίδια τραπεζικού δικαίου και οικονομικού εγκλήματος στην Ελβετία.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu