Το Brent ανέβηκε 80 σεντς, ή 1,2%, στα 66,30 δολάρια το βαρέλι
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο άνω του 1% τη Δευτέρα, ανακτώντας μέρος των απωλειών της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς η προοπτική επιβολής περαιτέρω κυρώσεων στο ρωσικό αργό πετρέλαιο μετά την νυχτερινή επίθεση στην Ουκρανία αντιστάθμισε την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+.
Το Brent ανέβηκε 80 σεντς, ή 1,2%, στα 66,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό WTI ανέβηκε 75 σεντς, ή 1,2%, στα 62,62 δολάρια το βαρέλι.
Και οι δύο δείκτες σημείωσαν πτώση άνω του 2% την Παρασκευή, καθώς η αδύναμη έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ αμαύρωσε τις προοπτικές για τη ζήτηση ενέργειας.
Την περασμένη εβδομάδα, έχασαν πάνω από 3%.
Ο ΟΠΕΚ+, ο οποίος περιλαμβάνει τον Οργανισμό Χωρών Εξαγωγέων Πετρελαίου (ΟΠΕΚ) καθώς και τη Ρωσία και άλλους συμμάχους, συμφώνησε την Κυριακή να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου από τον Οκτώβριο, καθώς η ηγέτιδα χώρα του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία, πιέζει για την ανάκτηση μεριδίου αγοράς, επιβραδύνοντας παράλληλα τον ρυθμό αύξησης σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες.
Ο ΟΠΕΚ+ αυξάνει την παραγωγή από τον Απρίλιο, μετά από χρόνια περικοπών για τη στήριξη της αγοράς πετρελαίου, αλλά η τελευταία απόφαση ήρθε ως έκπληξη εν μέσω μιας πιθανής επικείμενης υπερπροσφοράς πετρελαίου κατά τους χειμερινούς μήνες.
Οκτώ μέλη του ΟΠΕΚ+ θα αυξήσουν την παραγωγή από τον Οκτώβριο κατά 137.000 βαρέλια την ημέρα, πολύ κάτω από τις μηνιαίες αυξήσεις των περίπου 555.000 βαρελιών την ημέρα για τον Σεπτέμβριο και τον Αύγουστο και των 411.000 βαρελιών την ημέρα για τον Ιούλιο και τον Ιούνιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απορρίφθηκε η προσφυγή της Aktor για το «Aenaon» – Επανεκκινεί ο διαγωνισμός των 354 εκατ. ευρώ
- Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Αξιοποίησης Ακινήτων του e-ΕΦΚΑ
- Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελινόιλ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Επέστρεψαν στα κέρδη – Ράλι 8,71% από Kering
- Καφές: Άλμα 3,4% για τον Arabica στα 4,3510 δολάρια ανά λίβρα
- Ευρωπαϊκή Άμυνα 360°: Σχέδιο ετοιμότητας της ΕΕ με κοινά έργα που θα ξεκινήσουν το α΄ εξάμηνο του 2026
- Πούτιν: Μη φιλική ενέργεια οι κυρώσεις των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο
- Reuters: Οι πετρελαϊκές εταιρείες της Κίνας αναστέλλουν τις αγορές ρωσικού πετρελαίου λόγω κυρώσεων ΗΠΑ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις